KuPS, FC Inter ja Honka ottavat ensiaskeleensa Euroopan Konferenssiliigassa torstaina: ”Tietyllä tapaa täysi mysteeri”

© Kuva: Juha Tamminen

Uusi eurooppalainen jalkapallokilpailu, Konferenssiliiga alkaa tehdä itseään käytännössä tutuksi suomalaisseuroille ja niiden kannattajille torstaina kun FC Inter Turku, KuPS ja Honka pelaavat ensimmäiset ottelunsa sen piirissä.

Konferenssiliiga on maanosan kolmanneksi suurin turnaus, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jälkeen. Suomalaisseurojen avausvastukset kaksiosaisissa peleissä eivät ole kaikkein tutuimpia; KuPS pelaa Armenian Jerevanissa FC Noah:n vieraana, Inter puoestaan isännöi unkarilaista Puskás Akadémiaa Turun Kupittaalla. Honka pelaa oman ottelunsa Helsingin Bolt Arenalla, vastustajanaan färsaarelainen Runavik.

– He ovat joukkue täynnä talenttia ja hyviä yksilöitä löytyy etenkin hyökkäyspäästä. Heillä on erittäin vaaralliset laitapelaajat ja boksista löytyy kokemusta, tietää turkulaisten päävalmentaja José Riveiro Puskás Akadémiasta.

– Vaikka heillä on meneillään vasta pre-season, niin heillä on korkeatasoinen rytmi pelaamisessa. Meidän täytyy olla todella hyvä versio itsestämme, mikäli haluamme lyödä heidät.

Kenties hieman hämäävästä nimestään unkarilaisjoukkue ei ole mikään paikallinen juniorinippu. Joukkueen keski-ikä on 24,9 vuotta, ja riveissä on pelaajia Unkarin lisäksi muiden mussa Tsekistä, Portugalista, Ukrainasta ja Brasiliasta.

Kuopiolaisten jerevanilaisvastus tuntuu olevan Simo Valakarille vielä enemmän hämärän peitossa.

– Noah on meille tietyllä tapaa täysi mysteeri, valmentaja sano seuran sivustolla.

Aivan tuntemattomuuteen KuPS toki silti lähde.

– Joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia – valmennus on vaihtunut ja myös pelaajia on tullut ja mennyt. He vasta käynnistelevät omaa harjoituskauttaan ja valmistautuvat seuraavaan sarjakauteensa.

– Noah on hyökkäysvoittoinen joukkue ja meidän pitää olla varuillamme heidän yksilötaitonsa kanssa.

FC Noah Yerevanin joukkueen ilmoitettu keski-ikä on täsmälleen sama kuin Interin vastustajan, 24,9 vuotta. Sen pelaajisto on kotoisin vielä aavistuksen unkarilaisia laajemmalta alueelta.

Hongan ottelu alkaa suomalaisista viimeisenä, kello 19.00. Siinä espoolaisia vastaan asettuva Runavik sijoittui Färsaarten sarjassa viime kaudella toiseksi, aiemmilta eurovuosilta suomalaisillekin tutun HB Torshavnin jälkeen.

– Vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue. Runavík on tehnyt omassa sarjassaan paljon maaleja erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä, joten erityisesti niissä meidän tulee olla tarkkana. Toki he ovat puolestaan päästäneet aika paljon maaleja, siinä on meillä mahdollinen iskun paikka, ynnäilee Hongan keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto.

Noah-KuPS klo 17.00
FC Inter –  Puskás Akadémia klo 18.30
Honka-Runavik klo 19.00 


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004