Käynnissä olevissa EM-kilpailuissa Italiaa edustanut Leonardo Spinazzola, 28, leikattiin maanantaina Turussa. Leikkaus sujui ilman komplikaatioita Mehiläisen omistamassa Neo-sairaalassa.

– Leikkaus meni suunnitellusti, ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Leikkaussalissa AS Roman lääkäri Massimo Manara valvoi leikkausta, totesi yksityisiä terveydenhuoltopalveluja tuottavan Mehiläisen urheiluosaston ortopedi Lasse Lempainen yrityksen tiedotteessa.

Spinazzola, joka oli kisoissa yksi maansa avainpelaajista, lennätettiin sunnuntai-iltapäivänä yksityiskoneella Roomasta Turkuun. Matkaseuraa hänelle ovat pitäneet hänen vaimonsa sekä edellä mainittu Manara, joka työskentelee Serie A -seura AS Romassa.

Spinazzolan akillesjänne repesi myöhään perjantaina pelatussa puolivälieräottelussa Belgiaa vastaan. Loukkaantumiseen johtaneessa tilanteessa hän oli yrittänyt ohittaa vastustajansa Thorgan Hazardin, 28, tehokkaan kiihdytyksen ja tempon vaihdoksen avulla.

Turnaus Spinazzolalta jäi kesken. Hän joutuu alustavien arvioiden mukaan olemaan poissa harjoituksista ja peleistä noin puolen vuoden ajan, mikä harmittaa tietysti myös hänen valmentajaansa José Mourinhoa.

Kotiuduttuaan Roomaan Spinazzola nimesi hoitajakseen Lempaisen. Nimellisesti Spinazzola saapui Sakari Oravan vastaanotolle, mutta odotetusti hänen leikkauksensa suoritti juuri Lempainen, joka vastasi viime kuussa myös niin ikään EM-kisat kesken jättäneen Ousmane Dembélén jännerepeämän operoinnista.

Seuraava vaihe Spinazzolan kohdalla on intensiivinen kuntoutus, jonka hän suorittaa AS Roman ja Lempaisen ohjeiden mukaisesti.

– Tottakai olen pettynyt, että EM-kisat jäivät kesken, mutta aion tulla leikkauksen ja kuntoutuksen jälkeen entistä vahvempana takaisin, Spinazzola sanoi tiedotteessa.