Linda Sällström ja Kasper Hämäläinen Suomen sarjoissa ensi kerran yli vuosikymmeneen – tältä näyttivät comebackin tehneiden maajoukkuetähtien kauden avausmaalit

© Kuva: Juha Tamminen

Kansallinen Liiga ja Ykkönen saivat kesken kauden 2021 todella valovoimaiset paluumuuttajat. Naisten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström siirtyi HJK:n joukkueeseen ja 63 A-maaottelua Huuhkajissa pelannut Kasper Hämäläinen kasvattajaseuraansa TPS:ään.

Edessä oli kummallakin paluu Suomen sarjoihin pitkän, yli vuosikymmenen poissaolon jälkeen. Heinäkuussa 33 vuotta täyttänyt Sällström pelasi suomalaisseurassa viimeksi vuonna 2007, kun hän edusti TiPS:iä. Ensi viikolla 35 vuotta täyttävä Hämäläinen puolestaan nähtiin Suomessa ja TPS:ssä viimeksi kaudella 2009.

Tänään perjantaina nähtiin kummankin paluumuuttajan ensimmäinen paluun jälkeinen maali. Sällströmin maali oli upea. Hän hassutteli jo 8. minuutilla kotijoukkue PK-35:n puolustajia ja laukoi tarkasti ja tyylikkäästi pallon noin 18 metristä takatolpan juureen. Helmari-ikonin osuman voi katsoa tästä linkistä tai allaolevan Ruudun twiitin kautta.

Vaikka Sällström saikin maalia juhlia, oli osuma HJK:lle laiha lohtu, sillä PK-35 voitti ottelun maalein 2-1. Tasoitusmaalin teki Elisa Ikonen ja voittomaalin Amanda Rantanen.

Kasper Hämäläisen avausosuma syntyi miehen kauden kolmannessa ottelussa. Veritas Stadionilla pelattiin toisen puoliajan ensiminuutteja, kun turkulaishyökkääjä puski kulmapotkusta TPS:n 2-1-johtoon. Pisteitä ottelusta herui sekä TPS:lle että vierasjoukkue MP:lle yksi, sillä kumpikin teki kaksi maalia. MP:n maalintekijät olivat Aatu Manninen ja Killian Denoual. Ottelun avausmaalin teki TPS:n Joakim Latonen.

Veikkausliigassa pelattiin kaksi ottelua. FC Lahti pelasi jo 11. perättäisen tappiottoman ottelunsa (saldo 6-5-0), kun se kaatoi KTP:n maalein 3-0. Ottelun komein maali oli Eemeli Virran upea 12. minuutin kaukolaukaus, joka näkyy allaolevassa twiitissä.

Toisessa ottelussa Ilves kaatoi AC Oulun 1-0 Eetu Mömmön maalilla. Kauden ensimmäisessä ottelussa Ilves kaatoi oululaiset 2-0, ja tuossakin pelissä Mömmö teki tamperelaisten molemmat maalit. Melkoinen peikko AC Oululle siis.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.