Neymar ei voi käsittää Lionel Messin saamaa tukea: ”Painukaa helvettiin!”

© Kuva: Getty Images

Neymar, 29, on naputellut tavattoman katkeraa tekstiä brasilialaisille, jotka aikovat kannustaa Argentiinaa Copa Américan loppuottelussa. Brasilia ja Argentiina ovat toisilleen leppymättömiä vihollisia.

Niin kummalta kuin se kuulostaakin, osa Brasilian jalkapalloa seuraavasta yleisöstä silti toivoo, että Argentiinan kapteeni Lionel Messi, 34, voittaisi vihdoin Etelä-Amerikan mestaruuden.

Neymarilla tällainen ajatustapa sotii kaikkia hänen arvojaan vastaan.

– Olen brasilialainen ja [tunnen maatani kohtaan] suurta kunnioitusta ja rakkautta, hän kirjoitti Instagram-tarinaansa.

– Unelmani on aina ollut edustaa Brasilian maajoukkuetta ja kuunnella fanien laulavan. En ole koskaan hyökännyt, enkä hyökkää [vastaisuudessakaan Brasiliaa vastaan], jos [kanssabrasilialaiseni] kilpailevat urheilussa, missikisoissa tai vaikka Oscar-gaalassa.

– Olen aina kaikessa Brasilian puolella, mutta kuka brasilialainen toimii eri tavalla.

– Se on ok, kunnioitan sitä [jos joku haluaa tehdä niin], mutta painukaa [helvettiin] — — jotka vastustavat meitä, Neymar päätti.

Messi ja Neymar pelasivat samaan aikaan Barcelonassa vuosina 2013–17. Lehtitietojen mukaan yksi isoimmista syistä, miksi Neymar seurasta lähti oli se, että hän koki jäävänsä Messin varjoon silloinkin, kun hän pelasi tätä paremmin.

Ajatus siirrosta konkretisoitui maaliskuussa 2017, jolloin Neymar seitsemässä minuutissa käänsi Barcelona–PSG-otteluparin Mestarien liigassa katalonialaisseuralle. Ottelun jälkeisissä kuvissa Messi pääsi paistattelemaan yleisömeren yläpuolella.

Nykyisin Neymar edustaa juuri PSG:tä.

Aika näyttää, oliko tähtipelaajan avautumisesta apua. Brasilia ja Argentiina iskevät yhteen sunnuntaina Suomen aikaa.