Brasilia voitti Saksan olympiakisojen 1. kierroksen ottelussa torstaina luvuin 3-1.

Evertonin hyökkääjä Richarlison oli ottelun alussa täysin pitelemätön. 24-vuotias aloitti ottelun maalinteon seistemännellä minuutilla, ja viimeisteli puhtaan hattutemppunsa jo tasan puolen tunnin kohdalla.

Historian kirjat menivät samalla uusiksi; Richarlison on ensimmäinen olympiakisoissa hattutempun teossa onnistunut valioliigapelaaja.

Keltapaidoilla oli mahdollisuus painella tauolle jopa 4-0 -johdossa, mutta Hertha Berlin -hyökkääjä Matheus Cunha ei onnistunut toimittamaan rangaistuspotkuaan verkon perille.

Nadiem Amiri toi Saksan hetkeksi lähelle mukaan pääsyä toisen jakson osumallaan. Kiri ei ehtinyt kuitenkaan edes alkaa; keskikenttäpelaaja Max Arnold nappasi toisen varoituksen myötä suihkukomennuksen vain kuusi minuuttia kavennuksen jälkeen.

Viimeisellä kympillä näytti vielä hetken siltä, että Saksan mahdollisuudet ovat elossa – Frankfurt-hyökkääjä Ragnar Ache kavensi 83. minuutilla tilanteeksi jo 3-2. Tämän jälkeen tilastoihin merkittiin kuitenkin lähinnä saksalaispelaajien varoituksia, ennen kuin Paulinho niittasi tulokseksi 4-2, 94. minuutilla.