UEFA:n uusi seurajoukkuekilpailu, Konferenssiliiga, potkaistiin suomalaisseurojen osalta käyntiin tänään torstaina.

Veikkausliigaseuroista mukana kilpailussa ovat KuPS, FC Inter sekä FC Honka. Kolmikosta kukaan ei aloittanut europeliurakkaansa erityisen mairittelevasti.

KuPS:n ja armenialaisseura FC Noahin välinen avausosaottelu pelattiin Yerevanissa. Kuopiolaiset loivat ottelun aikana tuplasti enemmän maalipaikkoja (10-5) kuin isännät, mutta kärsi siitä huolimatta 1-0-tappion. Noahin voittomaali merkattiin KuPS:n keskikenttäpelaaja Anton Popovitšin omaksi maaliksi.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Ottelu on päättynyt FC Noahin 1-0 voittoon.

Toinen osaottelu pelataan Väre Areenalla ensi viikon torstaina.

#KuPS #UECLfi

FC Interin vastus oli ennakolta kovin, kun vastaan asettui Unkarin pääsarjassa viime kaudella kakkoseksi sijoittunut Puskás Academy. Turun Veritas Stadionilla pelattu ensimmäinen osaottelu oli tasainen, ja 1-1-tasapeliin se myös päättyi.

Turkulaiset siirtyivät johtoon Benjamin Källmanin osumalla tunnin kohdalla, mutta vierailijat nousivat tasoihin vartti ennen päätösvihellystä Jakub Plšekin maalilla.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Otteluparin ensimmäinen osa päättyy 1-1 -tasatulokseen, joten taistelu jatkopaikasta jatkuu viikon päästä Unkarissa! Interin maalista vastasi maalitykki Benjamin Källman Timo Furuholmin loistavasta syötöstä.

#fcinterturku #puskasakademia #uecl #conferenceleague

FC Hongalla oli etukäteen ajateltuna helpoin vastus. Färsaarelaisen Runavikin piti olla pelkkä suu pala espoolaisille, mutta Veikkausliigassa koko alkukauden rämpinyt joukkue jäi kotikentällään 0-0-tasapeliin.

Honka hallitsi ottelua etenkin toisella puoliajalla suvereenisti, mutta heikko viimeistely koitui sen kohtaloksi.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
FT: FC Honka 0-0 NSÍ Runavík

Toinen puoliaika on selvästi Hongan hallintaa ja Espoolaiset loivat useita vaarallisia hyökkäyksiä. Laukaukset eivät vain osu maalipuiden väliin ja ensimmäinen osaottelu päättyy maalittomaan tasatulokseen.

📸: Juhani Järvenpää

#MeOllaanHonka #UECL

Otteluparien toiset ja samalla ratkaisevat osaottelut pelataan ensi viikon torstaina. Jokaisella suomalaisseuralla on vielä hyvä mahdollisuus edetä jatkoon, mutta avausosat jättivät rutkasti parantamisen varaa.