Veikkausliigaseurat aloittivat Konferenssiliigan todella kehnosti – ainoastaan FC Inter onnistui maalinteossa

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n uusi seurajoukkuekilpailu, Konferenssiliiga, potkaistiin suomalaisseurojen osalta käyntiin tänään torstaina.

Veikkausliigaseuroista mukana kilpailussa ovat KuPS, FC Inter sekä FC Honka. Kolmikosta kukaan ei aloittanut europeliurakkaansa erityisen mairittelevasti.

KuPS:n ja armenialaisseura FC Noahin välinen avausosaottelu pelattiin Yerevanissa. Kuopiolaiset loivat ottelun aikana tuplasti enemmän maalipaikkoja (10-5) kuin isännät, mutta kärsi siitä huolimatta 1-0-tappion. Noahin voittomaali merkattiin KuPS:n keskikenttäpelaaja Anton Popovitšin omaksi maaliksi.

FC Interin vastus oli ennakolta kovin, kun vastaan asettui Unkarin pääsarjassa viime kaudella kakkoseksi sijoittunut Puskás Academy. Turun Veritas Stadionilla pelattu ensimmäinen osaottelu oli tasainen, ja 1-1-tasapeliin se myös päättyi.

Turkulaiset siirtyivät johtoon Benjamin Källmanin osumalla tunnin kohdalla, mutta vierailijat nousivat tasoihin vartti ennen päätösvihellystä Jakub Plšekin maalilla.

FC Hongalla oli etukäteen ajateltuna helpoin vastus. Färsaarelaisen Runavikin piti olla pelkkä suu pala espoolaisille, mutta Veikkausliigassa koko alkukauden rämpinyt joukkue jäi kotikentällään 0-0-tasapeliin.

Honka hallitsi ottelua etenkin toisella puoliajalla suvereenisti, mutta heikko viimeistely koitui sen kohtaloksi.

Otteluparien toiset ja samalla ratkaisevat osaottelut pelataan ensi viikon torstaina. Jokaisella suomalaisseuralla on vielä hyvä mahdollisuus edetä jatkoon, mutta avausosat jättivät rutkasti parantamisen varaa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004