Naisten Mestarien liigan karsintavaihe pyörähti käyntiin tänään keskiviikkona. Hallitseva Suomen-mestari Åland United voitti iltakahdeksalta alkaneessa ottelussaan romanialaisen Olimpia Clujin 4–0.

Toisin kuin miesten puolella, jossa karsintoja viedään läpi arvotuissa ottelupareissa, naisissa pelataan vain kaksi kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella järjestetään 15 pienturnausta, joihin osallistuu yhteensä 59 joukkuetta.

Åland United emännöi omaa turnaustaan Maarianhaminassa. Samassa kaupungissa pelaavat Olimpia Clujin lisäksi sveitsiläinen Servette Chênois ja pohjoisirlantilainen Glentoran, jotka kohtasivat toisensa Wiklöf Holding Arenalla kuusi tuntia aiemmin.

Servette Chênois vei tuon välierän nimiinsä 1–0, eli se pelaa 21. elokuuta Åland Unitedia vastaan vitosturnauksen finaalissa. Voittamalla Sveitsistä tulevan vierasjoukkueen ahvenanmaalaiset selvittäisivät tiensä toiselle kierrokselle.

Lue lisää: Naisten Mestarien liigan historiallisen kauden alku lähestyy – Åland Unitedin pelit nähtävissä ilmaiseksi

Ensimmäinen maali Olimpia Clujia vastaan syntyi, kun romanialaisten taipumus pakkautua tiivisti puolustusalueen keskelle kostautui. Dana Leskinen pääsi kuljettamaan palloa rangaistusalueen oikealla puolella, hän keskitti, ja Mariana Pereira Jaleca viimeisteli jalallaan ensimmäisen maalinsa ottelussa.

Portugalilaishyökkääjä näytti osaamistaan toisen kerran hieman ennen taukovihellystä. Hän lähetti yllättävän, pitkän chipin Olimpia Clujin maalille. Vierailijoiden veskari luki tilanteen väärin eikä kyennyt estämään pallon laskeutumista verkon perukoille.

51. minuutilla oli Anne Westerlundin, 32, vuoro esitellä bravuuriaan. Åland Unitedin vapaapotku lähti kaukaa oikealta laidalta ja tavoitti Westerlundin pään takatolpalta. Olimpia Clujin puolustajat eivät saaneet pideltyä kurissa paraislähtöistä puolustajaa. 3–0.

Vain viisi minuuttia ehti kulua edellisestä osumasta, kun Cassandra Korhonen taisteli vapaapotkun jälkitilanteesta Åland Unitedille illan neljännen maalin. Maali ei ollut yhtä kaunis kuin edeltäjänsä mutta sitä ei enää kukaan jälkeenpäin muista.