Banzai! Urho Nissilä tykitti vuoden maalin – KuPS:lla Töölössä hurja toinen puoliaika

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK palasi tänään pelihommiin lähes kuukauden tauon jälkeen. HIFK oli pelannut viimeksi veikkausliigaottelun 23. heinäkuuta, sillä sen jälkeiset kolme ottelua oli jouduttu siirtymään koronatartunnoista ja -altistuksista johtuneista syistä.

Tänään HIFK sai Töölöön vieraakseen Veikkausliigassa toisena olevan ja eurokentillä hienon kesän pelanneen KuPS:n. Samalla sen kesähankinta, MLS-legenda Kei Kamara teki debyyttinsä Veikkausliigassa.

HIFK siirtyi ottelussa johtoon 11. minuutilla. Jani Bäckmanin puskumaalia ei tosin hyväksytty, koska erotuomari oli puhaltanut isännille rankkarin vain puoli sekuntia aiemmin. Tilanteesta seurasi pieni torikokous, mutta sääntö oli selvä: peli oli jo vihelletty poikki. Kentälle synnyinmaansa Afganistanin lipun kanssa tullut ja surunauha käsivarressa pelannut Moshtagh Yaghoubi upotti kuitenkin rankkarin alakulmaan ja ”oikeus voitti”.

Tauolle mentiin HIFK:n 1-0-johdossa, mutta toisella puoliajalla KuPS pani hyrskynmyrskyn. Urho Nissilä tasoitti pelin onnenkantamoisella, kun 30 metristä lähetetty keskitys painui suoraan HIFK:n maaliin. Kellossa oli tällöin 50 minuuttia. Tästä kului vain 17 minuuttia, kun taululla komeilivat jo 1-4-numerot. Janis Ikaunieks iski kahdesti ja Lucas Rangel kerran.

Juuri ennen lisäajan alkua Nissilä osui vielä toistamiseen, ja nyt voitiin unohtaa kaikki puheet tuurista. KuPS:n keskikenttäpelaaja laukoi upean vapaapotkun 25 metristä yläriman kautta verkkoon. Maali sai välittömästi Twitterissä ylistystä ”vuoden maaliksi” tai vähintäänkin yhdeksi niistä. Eikä suotta, katsokaa vaikka itse.

Harmiakin KuPS:n upeaan iltaan mahtui, sillä keskikentän tuki ja turva Nana Boateng otti hölmön ja turhan varoituksen pallon siirtämisestä, ja joutui pelikieltoon ensi viikon kärkiottelusta HJK:ta vastaan varoitustilin täytyttyä.

Illan toisessa veikkausliigaottelussa Honka kaatoi IFK Mariehamnin vieraissa maalein 3-1. Luis Henrique ja Jerry Voutilainen osuivat jo ensimmäisellä kuusiminuuttisella ja 33. minuutilla Rui Modesto kasvatti johdon jo kolmeen maaliin. Muhamed Olawalen kavennusmaali jäi pelkäksi lohtumaaliksi. Tappio oli IFK Mariehamnille neljäs peräkkäinen. Viimeisistä 14 pelistään se on saanut vain viisi pistettä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.