Futiskatsojien koronapatoumat purkautuivat rumalla tavalla – täysi kaaos johti Etelä-Ranskan derbyn keskeytykseen

© Kuva: Getty Images

Jalkapalloyleisö on joutunut tukahduttamaan halujaan päästä katsomoihin etenkin Euroopan suurimmissa sarjoissa. Kun koronapandemia keskeytti jalkapalloilun maaliskuussa 2020, on valtaosassa Eurooppaa pelattu sen jälkeen ottelut ilman katsojia.

Vihdoin tämän kauden alusta alkaen yleisöä on otettu taas stadioneille kaikissa Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa: Valioliigassa, La Ligassa, Bundesliigassa, Serie A:ssa ja Ligue 1:ssä. Erinäistä rasistista ja homofobista huutelua tai kahakkaa on kuitenkin nähty sen verran siellä sun täällä, että turhautuminen ja patoumat ovat vaikuttaneet purkautuneen rumalla tavalla.

Pisimmälle tapahtumat pääsivät kuitenkin kiihkeässä Etelä-Ranskan kohtaamisessa sunnuntai-iltana, kun Olympique Marseille vieraili Nicen kotistadionilla. Meneillään oli ottelun 75. peliminuutti, kun Nicen kannattajat alkoivat heitellä pulloja ja muuta roinaa kulmalipun tuntumassa ollutta Dimitri Payet’ta kohti. Yksi pulloista osui suoraan Payet’n selkään. Payet ei katsonut toimintaa hyvällä, vaan heitti yhden pulloista takaisin katsomoon.

Enempää provosointia nizzalaisyleisö ei vaatinut, vaan kannattajia alkoi tulvia viheriölle ja kunnon hulina oli valmis. Fanit pyrkivät pääsemään pelaajien kimppuun ja järjestyshenkilöillä oli täysi työ yrittää pitää tilanne aisoissa.

Erotuomarin oli pakko keskeyttää ottelu 1-0-tilanteessa. Maalin teki Nicelle Kasper Dolberg 49. minuutilla.

Raporttien mukaan Marseillen pelaajat ovat vastahakoisia jatkamaan peliä, eikä näytäkään todennäköiseltä, että ottelua pystyttäisiin vielä tänään jatkamaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.