HJK kohtasi Fenerbahçen Şükrü Saracoğlu Stadiumilla Istanbulissa myöhään torstai-iltana. Peli päättyi isäntien 1–0-voittoon (0–0). Otteluparin toinen osa käydään ensi viikon torstaina Töölön Bolt Arenalla.

HJK aloitti ensimmäisen puolikkaan ennakkoluulottomasti, eikä ollut kertaakaan mainittavissa ongelmissa. Molemmat joukkueet saivat vain muutaman puolittaisen paikan maalintekoon.

Avustavaa videotuomaria ei ottelussa ollut käytössä, mikä osoittautui Klubin kannalta hyödylliseksi avausnelivitosella. Kömpelösti Luiz Gustavoa, 34, vastaan puolustanut Tim Sparv räpelsi palloa kädellään Klubin rangaistusalueen sisällä. Mahdollinen virhe jäi kuitenkin tilanteessa kaikilta muilta huomaamatta paitsi maalivahti Jakob Tånnanderilta, joka jostain syystä alkoi viittilöidä tuomarille käsivirheen merkiksi.

Tauolle lähdettiin 0–0-tilanteessa ja Fenerbahçe-kannattajien rajun vihellyskonsertin saattelemana. Fanit vaikuttivat olevan yhtä lailla pettyneitä sekä päätuomari Benoît Bastien päätöksiin että omien pelaajien suorituksiin.

Fenerbahçe tuli toiselle puolikkaalle aktiivisemmalla otteella, ja palkintonsa joukkue sai kolmannestunnin jälkeen. 62. minuutilla Mesut Özilin tilalle otettu Muhammed Gümüşkaya ehti olla viheriöllä vain kolme minuuttia, kunnes hänen vasurinsa puhui.

Noin 20 metristä, Klubin boksin nurkasta lähtenyt, hurjavauhtinen laukaus upposi yläriman kautta Tånnanderin taakse. Tånnander laski tilanteen väärin, otti askeleen sivulle, eikä kyennyt enää torjumaan palloa, vaikka se suuntautui keskelle HJK:n maalia.

1–0-lukemat säilyivät taululla loppuun asti. Fenerbahçe voitti laukaukset 12–7 ja hallitsi pelivälinettä 57 prosenttia ajasta.

Kovinkaan laaja ei turkkilaisten materiaali ollut, koska seuralla on ollut ongelmia pelaajiensa rekisteröimisessä. Fenerbahçe teki ottelussa neljä vaihtoa. Enempää kenttäpelaajia se ei olisi voinutkaan kentälle laittaa, koska penkillä heitä oli tarjolla vain nuo neljä. Viimeisimpänä heistä, runsas 20 minuuttia ennen pelin loppumista, tositoimiin kutsuttiin vuonna 2005 syntynyt Arda Güler.