Eurooppa-liigan playoff-vaiheen otteluparit on arvottu hetki sitten. HJK:lle onnetar heitti kivikovan haasteen, sillä tällä ja ensi viikolla pelattavan otteluparin HJK-Neftchi Baku voittaja saa vastaansa Turkin Superliigan viime kauden kolmosen Fenerbahcen.

Squawka Live

@Squawka_Live
OFFICIAL: The Europa League play-off draw:

Randers vs. Galatasaray/St Johnstone
FK Jabolenec/Celtic vs. AZ Alkmaar
Fenerbahçe vs Neftci PFK/HJK Helsinki
Olympiakos/Ludogorets vs. Lincoln Red Imps/Slovan Bratislavia
Malmo/Rangers vs. FC Kairat Almaty/Alashkert

Fenerbahce on 19-kertainen Turkin-mestari, joka on pelannut Eurooppa-liigan välierissä viimeksi kaudella 2012-2013. Sen jälkeenkin se on nähty Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja pudotuspeleissä kolme kertaa, viimeksi kaudella 2018-2019.

Turkin kesän EM-kisajoukkueessa oli mukana kolme Fenerbahcen pelaajaa, tunnetuimpana heistä keskikenttäpelaaja Ozan Tufan. Lähellä EM-kisapaikkaa oli myös tanskalaistoppari Mathias Jörgensen.

Tuttuja nimiä arvokisatasolta joukkueessa ovat myös muun muassa eduadorilaishyökkääjä Enner Valencia, kokenut brasilialainen keskikenttäpelaaja Luiz Gustavo sekä ennen kaikkea Arsenalista hyvin muistettava vuoden 2014 maailmanmestari, saksalainen Mesut Özil.

Fenerbahce kohtaa HJK:n tai Neftchi Bakun 19.8. ja 26.8. Ensin pitää kuitenkin selvittää, kumpi kaksikosta HJK ja Neftchi Baku jatkaa tähän pariin ja varmuudella jonkun eurokilpailun lohkovaiheeseen ja kumpi Konferenssiliigan playoff-kierrokselle.