Kotimaisen jalkapalloilun suurin uutinen tuli tiistaina Tampereelta, kun Ilves tiedotti hyvin niukkasanaisesti irtisanoneensa pitkäaikaisen päävalmentajansa Jarkko Wissin. Vaikka Ilves onkin tällä hetkellä sarjassa kärkisijojen sijaan keskikastissa ja pelillinen käyrä osoittaa juuri nyt alaspäin, tulivat potkut silti monille yllätyksenä. Erityistä hämmennystä jalkapalloväessä aiheutti se tyly tapa, kuinka Ilves Wissin hyvästeli.

Ilveksen puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki on kertonut MTV Urheilulle, millä tavalla päätökseen johtaneesta luottamuspulasta tuli niin syvä, ettei potkuille löytynyt vaihtoehtoa (MTV:n juttu löytyy täältä). Vastaus antaa rivien välistä ymmärtää, että taustalla olisi ollut erimielisyyksiä myös pelaajapolitiikkaan liittyen.

– Meillä syntyi luottamuspula pitkän matkan varrella. Ne eivät ole yksittäisiä asioita, vaan halutaan olla menestyvä ja kiinnostava joukkue niille junioreille, joita me kasvatamme strategian mukaisesti Ilves ry:n kautta. Menestys edellyttää myös kokeneita pelaajia. Siihen liittyy paljon näitä asioita. Luottamuspula on pitkän ajan tulos, Pohjoismäki selvitti MTV:lle.

Ilveksen pelaavan kokoonpanon runko on vaihtunut alle kahdessa vuodessa lähes kokonaan. SuomiFutis pureutui rajuun pelilliseen vaihtuvuuteen näkökulmatekstissään tiistaina. Pohjoismäen mukaan jatkossa vaihtuvuutta pyritäänkin vähentämään.

– Jatkossa halutaan entistä enemmän sellainen joukkue, joka on kiinteä: selkeä avauskokoonpano, ja sitten pystymme kasvattamaan nuoria siihen tueksi.

Pohjoismäen mukaan Ilves tavoittelee jatkossakin sijoja neljän parhaan joukossa. Sitä hän ei osannut tarkemmin kertoa, milloin Wiss alkoi menettää seurajohdon luottamusta.

[readmore from=Ilves]

– Ei tällaisia ole ikinä kellotettu. Se syntyy pikkuhiljaa, ja luottamus on siihen asti sata, kunnes sitä ei enää ole.

Wissin työtä Ilveksessä jatkaa apulaisvalmentajan paikalta päävalmentajaksi nostettu entinen maajoukkuepuolustaja Toni Kallio. Pohjoismäki antaa ymmärtää, että Kalliolla on mahdollisuus jatkaa tehtävässään ensi kaudellakin, jos loppukauden näytöt sitä puoltavat.