Kerroimme viikko sitten siitä, kuinka 20-vuotias suomalainen keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen oli debytoinut perinteikkään saksalaisseuran Hamburger SV:n edustusjoukkueessa Saksan Cupin ottelussa. Suhosen sinnikäs työ palkittiin, kun hän oli pelannut vuosia HSV:n juniorijoukkueissa ja missannut koko viime kauden vaikean polven ristisidevamman takia.

Suhosen vahva viikko sai jatkoa viikonloppuna. Perjantaina hän pelasi puolisen tuntia odotetussa Hampurin derbyssä, jossa FC St. Pauli oli tällä kertaa parempi maalein 3-2. Derby on yksi koko Saksan tärkeimmistä otteluista, ja peliä seurasi Millerntor-stadionille noin 10 000 katsojaa, koronarajoitusten jo hieman hellitettyä. Suhonen tuli vaihdosta kentälle HSV:n ensimmäisenä vaihtona 1-3-tappiotilanteessa.

Sunnuntaina nuori suomalainen sai vielä lisää pelituntumaa, kun hän kävi pelaamassa yhden puoliajan verran HSV:n reservijoukkueen ottelussa. HSV II pelaa Saksan neljännellä sarjatasolla. 19-vuotias Juho Kilo pelasi samassa ottelussa HSV II:n riveissä täydet 90 minuuttia.

Myös suuri saksalaislehti Bild huomioi Anssi Suhosen nousun HSV:n edustusjoukkueeseen ja julkaisi tiistaina nuorta suomalaista käsittelevän jutun. Ääneen pääsi muun muassa HSV:n valmentaja Tim Walter.

– Anssi palkitsee itsensä omilla hyvillä esityksillään. Jos hän jatkaa samalla tavalla, tulee meille olemaan hänestä vielä paljon iloa, Walter kehui nuorta suojattiaan.

Bild kertoo, kuinka Järvenpäästä lähtöisin oleva Suhonen löydettiin Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueesta. Kun hän täytti 16 vuotta 14. tammikuuta 2017, siirtyi hän Käpylän Pallosta HSV:n organisaatioon. HSV ei suinkaan ollut ainoa Suhosesta kiinnostunut seura, vaan häntä olivat lähestyneet Bildin mukaan myös Arsenal, 1. FC Köln, Borussia Dortmund ja RB Leipzig.

Hampuri valikoitui Suhosen osoitteeksi sen jälkeen, kun hän oli käynyt tutustumassa kaupunkiin isovanhempiensa kanssa. Bild kertoo, että juuri hänen isoisänsä kuljetti häntä lapsena Järvenpäästä Helsinkiin harjoituksiin. Suhonen sisaruksineen asui ja varttui isovanhempiensa kotona. Nyt hän asuu Hampurissa yksin ja plakkarissa on vuoteen 2023 ulottuva sopimus HSV:n kanssa.

[readmore from=Suhonen-Anssi]

Bild sai juttuunsa kommentit myös Suomen A-maajoukkueen runkopelaajalta, Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradeckylta. Hradecky uskoo, että Suhosessa on ainesta tulevaksi Huuhkajien pelaajaksi.

– Anssi on erittäin lahjakas poika, jolla on jalat maassa, hyvä pelisilmä ja hyvä pallokosketus. Odotan innolla näkeväni häntä toivottavasti enemmän ja enemmän HSV:n ykkösjoukkueessa ja kehittyvän edelleen. Silloin minkään ei pitäisi olla esteenä sille, etteikö hänestä tulisi Suomen maajoukkuepelaajaa, Hradecky arvioi.