Helsinkiläinen Käpylän Pallo on tehnyt viime vuosina erinomaista pelaajakasvatustyötä, jonka myötä moni nuori suomalaispelaaja on jatkanut matkaansa ulkomaisiin seurajoukkueisiin. Yksi heistä on Anssi Suhonen, joka liittyi reilut neljä ja puoli vuotta sitten Saksan suurimpiin ja perinteikkäämpiin seuroihin kuuluvan Hamburger SV:n vahvuuteen, ollessaan tuolloin vain 16-vuotias.

Vajaat kaksi vuotta sitten, lokakuussa 2019 Suhonen nähtiin ensimmäinen kerran HSV:n edustusjoukkueessa. Tuolloin kyseessä oli harjoitusottelu Eintracht Braunschweigia vastaan. Läpimurto edustusjoukkueeseen on kuitenkin antanut odottaa itseään, osin myös reilu vuosi sitten harjoituksissa sattuneen vakavan polvivamman takia.

Kaudelle 2020-2021 Transfermarkt ei tilastoi Suhoselle lainkaan pelattuja otteluita, joten vamma pilasi kauden täysin. Nyt hän on kuitenkin kunnossa ja valmiina taistelemaan peliminuuteista HSV:n ykkösjoukkueessa, joka pelaa Saksan 2. Bundesliigaa. Siitä kielii mitä parhaiten se, että 20-vuotias hyökkäänä keskikenttäpelaaja teki kilpailullisen debyyttinsä HSV:ssä sunnuntai-iltana pelatussa Saksan Cupin 1. kierroksen ottelussa, jälleen samaista Eintracht Braunschweigia vastaan.

Hamburger SV

@HSV
61‘ ⏱ Profidebüt!

Wir wechseln aus 🔄

➡ #Suhonen
⬅ #Rohr

Viel Erfolg, Anssi 🍀
___
#EBSHSV 1:1
#nurderHSV

Suhonen tuli kentälle tunnin pelin kohdalla Maximilian Rohrin tilalle. HSV:n kotisivujen raportin mukaan suomalainen ”näytti lupaavan esityksen”.

– Hyvällä pelinäkemyksellä ja tekniikallaan hän jakeli taitavasti palloja ottelun loppuvaiheissa ja vaikutti luotettavalta hektisistä minuuteista huolimatta, raportissa kerrotaan.

Raportin mukaan Suhonen oli tehnyt vaikutuksen jo HSV:n kesän harjoitusotteluissa, mutta revähdyksen vuoksi hän ei ollut voinut pelata vielä sarjakauden kahdella ensimmäisellä kierroksella Schalkea ja Dynamo Dresdeniä vastaan.

Suhosen onnistunut debyytti näkyi myös tulostaululla, sillä suomalainen oli vaikuttamassa ottelun viimeiseksi jääneeseen HSV:n 2-1-voittomaaliin. Robert Glatzel pani pallon verkkoon 68. minuutilla juuri Suhosen hankkimasta kulmapotkusta.

– Sydämelliset onnittelut ammattilaisdebyytistä ja pääsystä DFB-Pokalin toiselle kierrokselle, rakas Anssi! Sinä olet niin ansainnut sen, HSV:n nuoria lahjakkuuksia seuraava Twitter-tili HSV Young Talents kirjoitti.

HSV Young Talents

@HSVYoungTalents
How it started ➡️ How it‘s going 🔥

Herzlichen Glückwunsch zum Profidebüt und Einzug in die zweite DFB-Pokalrunde, lieber Anssi! Das hast du dir sowas von verdient 🍀💙

#nurderHSV #HSVYoungTalents

Suomen poikamaajoukkueissa reilut parikymmentä ottelua pelannut Suhonen ei ole vielä debytoinut Pikkuhuuhkajissa, luultavasti loukkaantumisestaankin johtuen. Kehuvat lausunnot ja edustusjoukkuedebyytti antavat kuitenkin luvan odottaa läpimurtoa tällä kaudella. Suhosen saldo HSV:n alle 19-vuotiaiden joukkuesta on yhdeksän maalia ja viisi maalisyöttöä alle 19-vuotiaiden Bundesliigan pohjois-/koillislohkossa.

Suhosen kanssa samoihin aikoihin HSV:n organisaatioon siirtynyt Pikkuhuuhkajien pelaaja Tobias Fagerström, 21, poistui seurasta tänä kesänä ja on tällä hetkellä ilman seuraa. Suomalaisia HSV:stä löytyy silti enemmänkin, sillä 19-vuotias Juho Kilo pelaa Saksan 4. sarjatasolla HSV:n reservijoukkkueessa ja hänen pikkuveljensä Jesse Kilo, 17, HSV:n alle 19-vuotiaiden joukkueessa.

Saksan Cupin toisen kierroksen otteluparit arvotaan vasta 5.9. ottelun Bremer SV-Bayern München siirryttyä koronaviruksesta johtuneista syistä. Toisen kierroksen ottelut pelataan 26.-27.10.

[readmore from=Suhonen-Anssi]

Suhosen lisäksi suomalaispelaajista cupissa jatkavat Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), joukkueelleen ensimmäisellä kierroksella voittomaalin tehnyt Fredrik Jensen (Augsburg) sekä Malick Thiaw (Schalke). Leverkusenissa kirjoilla olevan Joel Pohjanpalon seurakuviot ovat vielä osin auki. Ilmari Niskasen Ingolstadt pelaa ensimmäisen kierroksen ottelunsa maanantaina.

Toistaiseksi ainoa cupista pudonnut pääsarjaseura on Eintracht Frankfurt, joka hävisi sunnuntaina Waldhof Mannheimille 0-2.