Vuoden 2014 maailmanmestari ja 130 A-maaottelua Saksan paidassa pelannut Lukas Podolski on tehnyt debyyttinsä synnyinmaansa Puolan Ekstraklasassa. ”Poldi” tuli kentälle perjantai-iltana pelatussa Gornik Zabrze-Lech Poznan -ottelussa toisen puolen alkajaisiksi. Odotettua hetkeä todisti runsaslukuinen yleisö, mutta voittoon Podolski ei joukkuettaan johdattanut, vaan pisteet vei Lech Poznan maalein 3-1.

PKO BP Ekstraklasa

@_Ekstraklasa_
Debiut mistrza świata w #Ekstraklasa 🏆

Dobrze Cię widzieć, @Podolski10 👋

Podolski teki sopimuksen Zabrzeen viikkoa ennen debyyttiään. Puolaan paluuta kuvailtiin mediassa ”satumaiseksi”. Joitain hyvin valovoimaisia pelaajia Ekstraklasassa on viime vuosinakin nähty, mutta Podolskin tasoista ikonia ei kuitenkaan.

Podolskin paluun kerrotaan tiivistyneen pitkälti edesmenneelle isoäidille tehtyyn lupaukseen. 36-vuotias hyökkääjä itse kertoi pitävänsä paluutaan loogisena juttuna ja liki itsestäänselvyytenä. Häneen kohdistuvia odotuksia Podolski kuitenkin toppuutteli.

– En voi luvata mitään. Tiedän kyllä, että monet tulevat puhumaan vain urheilullisesta tasostani. Ymmärrän sen kyllä. Minulle tärkeintä on kuitenkin joukkue. Mitä minä hyödyn siitä, jos teen kymmenen maalia, jos me olemme sarjataulukon hännillä, Podolski kysyi Kickerin haastattelussa.

– Muutin vanhempieni kanssa Saksaan vuonna 1987, kun olin kaksivuotias. Palasin kuitenkin aina tänne takaisin, vietin jokaisen kesän täällä ja pidin hauskaa. Olin täällä katufutaaja.

Katufutaamiseen liittyen Podolski julkaisikin sympaattisen kuvaparin itsestään nykyisen asuinkaupunkinsa kaduilla. Vasemmalla Podolski pomputtelee palloa pikkupoikana, oikealla nykyisessä iässään.

– Missä kaikki alkoi! Missä se jatkuu, Podolski kirjoitti kuvatekstiksi.

Lukas-Podolski.com

@Podolski10
Where everything began! Where it continues!🙏🏼❤️🇵🇱 #strassenkicker #LP10 #gornikzabrze #poland @GornikZabrzeSSA 🤍💙❤️

Podolski ei halua kuitenkaan jättää seuralleen vain urheilullista muistijälkeä, vaan aikoo auttaa seuraa muillakin tavoin.

– Haluan tukea seuraa ja ennen kaikkea sen junioritoimintaa. Siitä vastuuhenkilöt ja minä keskustelimme jo etukäteen runsaasti. Sydäntäni lähellä on tehdä lasten hyväksi jotain. Haluan, että Gornik on muutaman vuoden päästä isompi, Podolski korosti.

Ennen synnyinmaataan ja kotikulmiensa ylpeyttä Lukas Podolski on pelannut urallaan seitsemässä eri seurassa viidessä eri maassa: saksalaisissa 1. FC Kölnissä ja Bayern Münchenissä, Valioliigan Arsenalissa, italialaisessa Internazionalessa, japanilaisessa Vissel Kobessa sekä turkkilaisissa Galatasarayssa ja Antalyasporissa.

tom🇫🇮

@tomoffootball
First trip since dont remember when and visit in Zabrze & Górnik. Lukas Podolski made debut for Górnik and showed quality which you dont see everyday in Polish stadions. Atmosphere was loud both sides but Lech was victorious after strong performance on field too. 🇵🇱⚽️ #GÓRLPO

Lähde: Transfermarkt