Kolumbialaislupaus lähtee Veikkausliigasta Glen Kamaran joukkuekaveriksi – Hongalle tiedossa mahtava määrä rahaa

© Kuva: Juha Tamminen

Juan Alegría, 19, vaihtaa edustusseuraansa FC hongasta skotlantilaiseen Rangersiin. Honka tiedotti kaupasta perjantaina. Kolumbialaishyökkääjä pelasi Espoossa vuoden verran ennen siirtoaan Glasgown suurseuraan kolmivuotisella sopimuksella.

Oli julkinen salaisuus, että Alegría siirtyisi jonain päivänä Rangersiin, sillä siirrosta sinne oli suullisesti sovittu kauan aikaa sitten. Hanketta pitkittivät muun muassa brexitin mukaan tuomat haasteet, jotka ovat vaikeuttaneet ulkomaalaisen työvoiman tuontia maahan.

Tällä kaudella Alegría esiintyi Hongan paidassa kymmenessä veikkausliigapelissä ja viidessä Suomen Cupin ottelussa. Maaleja syntyi yhteensä kolme.

– Kentällä koen kehittyneeni erityisesti taktisessa puolessa, sain sillä saralla todella paljon lisäosaamista. Kentän ulkopuolella opin uuteen kulttuuriin ja ilmastoon, sekä tutustuin moniin uusiin ihmisiin, lausui Alegría Hongan tiedotteessa kiitellen aikaansa seurassa.

Manageri Hexi Arteva on hyvillään siitä, että siirto Rangersiin toteutui mutkattomasti. Merkittävä syy tyytyväisyyteen on kauppasumman suuruus.

– [Rangersin] kanssa dialogi on koko ajan ollut erinomaista, ja he todella haluavat Juanin Skotlantiin. Hongalle tämä siirto on taloudellisesti vähintäänkin hyvä. Reilusti kuusinumeroisen kiinteän korvauksen lisäksi hyödymme vielä mahdollisesta pelaajan seuraavasta siirrosta varsin mukavasti, totesi Arteva.

– Lisäksi viime viikolla tuli FIFA:lta odotettu ja meidän kannaltamme erittäin edullinen päätös koskien Juanin vanhan seuran tekemää ja pääosin sepitettyä valitusta koskien heidän käsitystään FIFA:n kasvattajarahoista ja niiden maksusta.

Honka on valmistautunut Alegrían jälkeiseen aikaan. Se pestasi brasilialaisen kärkimiehen Luis Henriquen elokuun puolivälissä. Rangersissa pelaa ennestään Huuhkajien Glen Kamara.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!