Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen on tehnyt kaksi uutta pelaajahankintaa. Seuraan siirtyvät 19-vuotias keskuspuolustaja Piero Hincapié sekä 26-vuotias keskikenttäpelaaja Robert Andrich.

Erityisesti Hincapién hankinnalta odotetaan teollisuuskaupungissa paljon. Ecuadorilaistoppari siirtyy Saksaan Club Atlético Talleresista viiden vuoden sopimuksella. Leverkusen maksaa hänestä 6,35 miljoonaa euroa, mutta argentiinalaisseura pidättää itsellään 20 prosentin osuuden jatkosiirtokorvauksesta.

– Olemme erittäin iloisia, että onnistuimme voittamaan kisan Piero Hincapiéstä, joka on nuori, mutta kuitenkin jo erittäin itsevarma toppari, jolla on jo kansainvälistäkin kokemusta, Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes totesi.

– Tietenkin olemme tarkkailleet häntä jo pidempään. Hänen erittäin hyvät otteensa maailman huippupelaajia vastaan Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa vakuuttivat meidät siitä, että Pierolla on erittäin lupaava tulevaisuus.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
🚨 TRANSFER NEWS 🚨

Piero Hincapié has joined the Werkself on a five-year deal! ✍️

Hincapié on Transfermarktin arvioissa koko Etelä-Amerikan arvokkain puolustaja 8 miljoonan euron markkina-arvollaan. Häntä havitteli riveihinsä myös Serie A:n Napoli. Hincapié pelasi kesä-heinäkuussa täydet 90 minuuttia Ecuadorin kaikissa otteluissa Copa América -mestaruusturnauksessa.

Leverkusenista on lähtenyt viime kauden jälkeen kolme topparia (Tin Jedvaj, Sven Bender ja Aleksandar Dragovic), joten Hincapién hankinnalle oli tilausta. Jo aiemmin seura oli hankkinut myös 20-vuotiaan norsunluurannikkolaistopparin Odilon Kossounoun.

Toinen maanantaina vahvistettu tulokas Leverkuseniin on Union Berlinistä 6,5 miljoonalla eurolla värvätty Robert Andrich. Myös Andrichin sopimus on viisivuotinen.

– Robert Andrich rakentaa erittäin hyvin peliä ja on lisäksi poikkeuksellisen kaksinkamppailu- ja juoksuvoimainen, Leverkusenin toimitusjohtaja Rudi Völler kuvaili hankintaa.

Siirtohuhuissa Leverkuseniin tuodaan vieläkin kovempaa nimeä, 27-vuotiasta pitkäaikaista Saksan maajoukkuepelaajaa Julian Draxleria. Lionel Messin siirtyminen Paris Saint-Germainiin syö Draxlerin peliminuutteja entisestään, ja Kickerin mukaan Leverkusen on kiinnostunut tuomaan Draxlerin Leon Baileyn korvaajaksi seuraan.

Draxler solmi keväällä kolmivuotisen jatkosopimuksen PSG:n kanssa, mutta ranskalaisseura on siitä huolimatta valmis hänestä luopumaan, sillä sen on myytävä pelaajiaan selvitäkseen Financial Fair Playn raameista. Kickerin mukaan PSG on saanut Draxlerista ”selvästi alle 20 miljoonan euron” suuruisen tarjouksen. Varmuutta lehdellä ei ole siitä, tekikö tarjouksen juuri Bayer Leverkusen, sillä myös Bayern Münchenistä on huhuttu.

[readmore from=Bayer-Leverkusen]

Tärkeäksi kysymykseksi siirrossa nousee sekin, olisiko Draxler valmis laskemaan palkkaansa, sillä hän ansaitsee PSG:ssä yli kahdeksan miljoonan euron vuosipalkkaa. Toisaalta siirto voisi parantaa hänen mahdollisuuksiaan maajoukkuevalintojen suhteen.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky valittiin täksi kaudeksi Bayer Leverkusenin uudeksi kapteeniksi. Myös Joel Pohjanpalo pelasi Bundesliigan avauskierroksella Werkselfin joukkueessa, vaikka kärkimiehestä onkin liikkunut välillä siirtohuhuja. Ainakin 1. FC Köln on mainittu Pohjanpalosta kiinnostuneena seurana.