Siitä on pian jo kaksi viikkoa, kun kerroimme MTV Urheilun tietoihin perustuen, että Ilveksen hyökkääjä Eetu Vertainen on lähtenyt tavoittelemaan paikkaa Skotlannin pääsarjaseura St. Johnstonen riveistä. Nuori suomalainen on lentänyt Skotlantiin ja oleillut ilmeisesti paikan päällä koko ajan, mutta sopimusta ei ole vielä virallisesti kansiin saatu.

Sellainen on kuitenkin mitä todennäköisimmin tulossa. Viivästyksessä on ensisijaisesti kyse paperiasioiden hoitumisesta.

– Eetun kanssa on meneillään vähän pidempi prosessi viisumin ja sellaisen kanssa, St. Johnstonen valmentaja Callum Davidson totesi medialle Sportsmolen mukaan.

– Ihmiset tekevät kulissien takana ankarasti töitä saadakseen hänet mukaan mahdollisimman nopeasti. Toivottavasti se on mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Pidämme peukkuja, että hän voisi olla mukana jo toisessa osaottelussa.

[readmore from=Vertainen-Eetu]

”Toinen osaottelu”, johon Davidson viittasi, on Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen ottelu, joka pelataan ensi viikon torstaina. St. Johnstone pääsi mukaan kisaan Skotlannin cup-voittajana muutenkin hienon viime kauden jälkeen, ja se kohtaa tällä kierroksella Turkin suurseura Galatasarayn. Eilen Turkissa pelattu avausottelu päättyi 1-1-tasapeliin, joten St. Johnstonella on hyvät mahdollisuudet jatkoon.

22-vuotias Vertainen on HJK:n kasvatti, joka siirtyi täksi kaudeksi Ilvekseen. Hän ehti tehdä 11 veikkausliigaottelussa neljä maalia ja syöttää kaksi ennen Skotlantiin lähtöään.