Olympialaisten pronssiottelusta tuli hieno maalijuhla – olivatko legendojen maalit myös olympiahyvästit?

© Kuva: Getty Images

Naisten olympialaisten jalkapalloturnauksen pronssiottelusta tuli vauhdikas ja viihdyttävä maalijuhla. Pronssimitalit ripustettiin yhdysvaltalaisten kauloihin USA:n nujerrettua Australian maalein 4-3.

Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin neljä maalia. Pääosaa näytteli elävä legenda ja vuoden 2019 Ballon d’Or -voittaja Megan Rapinoe. 36-vuotias Rapinoe teki 1-0 -maalin älykkäästi suorasta kulmapotkusta. Taidokas puolivolley nosti USA:n jälleen 2-1-johtoon ja juuri ennen taukoa toinen legenda, 39-vuotias Carli Lloyd varmisti tekonumeroiksi 3-1.

Välissä Australian oma jalkapalloikoni Sam Kerr viimeisteli Matildasille tasoituksen. Osuma nosti Kerrin Australian kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen.

Toisin puoliajan alussa Lloyd vastasi Rapinoelle samalla mitalla ja viimeisteli niin ikään ottelun toisen maalinsa. USA oli jo kolmen maalin karkumatkalla, mutta Australian taisteluhenki oli huipussaan. Lloydille maali oli kymmenes olympialaisissa.

54. minuutilla Caitlin Foord kavensi numeroiksi 2-4, ja hieman myöhemmin Kerr aiheutti USA:lle sydämentykytyksiä laukoen pallon maalin tolppaan.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle kentälle vaihdettu Alex Morgan aikaili kohtalokkaasti avopaikassaan eikä onnistunut tekemään USA:lle viidettä maalia. Rapinoen korvannut Morgan loukkaantui ottelun lisäajalla ja joutui pois kentältä. Korvaajaa ei saatu, sillä USA oli jo kaikki kolme vaihtotapahtumaansa käyttänyt.

Siitä huolimatta Australian kirivaihe ei aivan riittänyt neljänteen maaliin, ja niinpä joukkue jäi ilman historiansa ensimmäisiä olympiamitaleita. Juuri ennen Morganin loukkaantumista nähdyn 3-4-kavennuksen viimeisteli Emily Gielnik.

USA on jäänyt naisten olympiaturnauksessa mitaleitta vain kerran, Riossa vuonna 2016. Seitsemän olympiaturnauksen saldo on nyt neljä kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi. Nähtäväksi jää, vieläkö Lloyd ja Rapinoe nähdään Pariisin olympiakisoissa, joihin aikaa on enää kolme vuotta näiden kisojen päätyttyä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.