Naisten olympialaisten jalkapalloturnauksen pronssiottelusta tuli vauhdikas ja viihdyttävä maalijuhla. Pronssimitalit ripustettiin yhdysvaltalaisten kauloihin USA:n nujerrettua Australian maalein 4-3.

FIFA Women's World Cup

@FIFAWWC
🇺🇸 USA are #OlympicFootball bronze winners 🥉

🤩 The #FIFAWWC champions edge a seven-goal thriller thanks to braces from the evergreen @mPinoe and @CarliLloyd 🔥

#Tokyo2020 | #Olympics | #Football

Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin neljä maalia. Pääosaa näytteli elävä legenda ja vuoden 2019 Ballon d’Or -voittaja Megan Rapinoe. 36-vuotias Rapinoe teki 1-0 -maalin älykkäästi suorasta kulmapotkusta. Taidokas puolivolley nosti USA:n jälleen 2-1-johtoon ja juuri ennen taukoa toinen legenda, 39-vuotias Carli Lloyd varmisti tekonumeroiksi 3-1.

Välissä Australian oma jalkapalloikoni Sam Kerr viimeisteli Matildasille tasoituksen. Osuma nosti Kerrin Australian kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen.

CommBank Matildas

@TheMatildas
MATILDAS LEGEND SAM KERR!

@samkerr1 has officially become @TheMatildas all-time leading goalscorer with 48 goals ⚽️

#AUSvUSA #WeAreMatildas

Toisin puoliajan alussa Lloyd vastasi Rapinoelle samalla mitalla ja viimeisteli niin ikään ottelun toisen maalinsa. USA oli jo kolmen maalin karkumatkalla, mutta Australian taisteluhenki oli huipussaan. Lloydille maali oli kymmenes olympialaisissa.

Yahoo Soccer

@FCYahoo
Two goals for Megan Rapinoe. Two more for Carli Lloyd, including an Olympic record-setting 10th. And a bronze medal for the #USWNT in Tokyo. 🥉

@HenryBushnell ➡️ yhoo.it/3rVNiVE

54. minuutilla Caitlin Foord kavensi numeroiksi 2-4, ja hieman myöhemmin Kerr aiheutti USA:lle sydämentykytyksiä laukoen pallon maalin tolppaan.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle kentälle vaihdettu Alex Morgan aikaili kohtalokkaasti avopaikassaan eikä onnistunut tekemään USA:lle viidettä maalia. Rapinoen korvannut Morgan loukkaantui ottelun lisäajalla ja joutui pois kentältä. Korvaajaa ei saatu, sillä USA oli jo kaikki kolme vaihtotapahtumaansa käyttänyt.

Siitä huolimatta Australian kirivaihe ei aivan riittänyt neljänteen maaliin, ja niinpä joukkue jäi ilman historiansa ensimmäisiä olympiamitaleita. Juuri ennen Morganin loukkaantumista nähdyn 3-4-kavennuksen viimeisteli Emily Gielnik.

@caitlinmurr
If both Rapinoe and Lloyd retire after scoring goals in the bronze medal match and help their team leave Japan with a medal, that would be a positive note to end an otherwise negative #Olympics for the #USWNT. Rather nice goal from Lloyd too.

USA on jäänyt naisten olympiaturnauksessa mitaleitta vain kerran, Riossa vuonna 2016. Seitsemän olympiaturnauksen saldo on nyt neljä kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi. Nähtäväksi jää, vieläkö Lloyd ja Rapinoe nähdään Pariisin olympiakisoissa, joihin aikaa on enää kolme vuotta näiden kisojen päätyttyä.