Tekopyhää? Glen Kamaran edustaman seuran kunniaton kannattajaryhmä laukoo videolla rasistista pilkkaa

© Kuva: Getty Images

Skotlantilainen suurseura Celtic on tuominnut Rangers-kannattajien ”kuvottavat ja säälittävät” rasistiset eleet, jotka kohdistuivat joukkueen japanilaishyökkääjä Kyogo Furuhashiin, 26.

Sosiaaliseen mediaan vuotaneella Snapchat-videolla näkyy joukko Rangersin paitaan sonnustautuneita miehiä linja-auton kyydissä. He laulavat häpeällisiä lauluja Furuhashista ja ainakin kaksi paikallaolijoista venyttää sormilla silmäkulmiaan. Ele tulkitaan rasistiseksi.

Tämä tapahtui, kun linja-autossa laulettiin: ”Ollaan kaikki kyogoja.”

Yksi lauluista sisältää myös sanat ”Furuhashi söi koirani, söi koirani”. Rangersin kannattajilla oli tapana laulaa samalla tavalla entisestä Celtic-pelaajasta Shunsuke Nakamurasta, joka Furuhashin tavoin on japanilainen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Kuvattu tapahtuma ajoittuu tiettävästi Rangersin sunnuntaiselle vieraspelireissulle, kun Rangers kohtasi Ross Countyn Skotlannin Valioliigassa.

– Jos tiedot noin kuvottavasta ja säälittävästä rasistisesta käytöksestä Kyogo Furuhashia kohtaan ovat tarkkoja, niin se ansaitsee tulla julistetuksi ehdottoman [epäoikeudenmukaiseksi], kirjoitti Celtic sosiaalisessa mediassa.

– Valitettavasti jotkut Celtic-pelaajat ovat viime vuosina joutuneet kohtaamaan rasismia ja kärsimään siitä. Olemme seurana avoimia kaikille ja olemme täysin kaikkia rasismin muotoja vastaan. Annamme Kyogolle täyden tukemme. Kaikkien osakkeenomistajien täytyy tehdä yhdessä töitä, jotta ennakkoluuloja saadaan karsittua, julisti Rangers.

– He, jotka syyllistyvät vastaavaan käytökseen, eivät edusta seuraamme.

– Olemme käynnistäneet tutkinnan selvittääksemme, ketkä henkilöt ovat [jutussa] mukana.

Moni vaati myös Skotlannin poliisia ottamaan asian käsittelyynsä.

Lue myös: Juventus sai some-kansan kuohunnan valtaan – pahoittelee räikeän rasistista twiittiään jo toistamiseen

Furuhashi liittyi Celticiin kesällä Japanin liigan Vissel Kobesta. Hän on toistaiseksi onnistunut maalinteossa kuusi kertaa seitsemässä ottelussa. Glasgowlaiset paikallisvastustajat, Celtic ja Rangers, kohtaavat toisensa ensi viikonloppuna Rangersin Ibrox Stadiumilla.

Rangersin kannattajakunta on ristiriitainen. Kun Suomenkin kansan hullaannuttanutta Huuhkajat-keskikenttäpelaajaa Glen Kamaraa, 25, herjattiin rasistisesti viime kaudella Eurooppa-liigassa, monet skottikannattajat tukivat häntä sosiaalisessa mediassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.