Juventus on esittänyt jo toisen pahoittelunsa provokatorisesta kuvasta, jonka seura julkaisi Twitterissä ja jossa naisten edustusjoukkueen kapteeni Cecilia Salvai, 27, venyttää silmäkulmiaan. Eleen oli tarkoitus pilkata tai halventaa itäaasialaisia ihmisiä, mikä käy ilmi siitä, että hän pitää kuvassa päänsä päällä merkintäkartiota. Pyöristetty kartio muistuttaa ulkoisesti riisihattua.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Haluaisimme esittää syvimmät pahoittelumme yhteisöpalvelussa julkaistusta päivityksestä, joka eilen tulkittiin rodullisesti syrjiväksi sisällöksi Juventuksen naisten joukkueen Twitter-tilillä, tiedotti seura perjantaina virallisella verkkosivustollaan.

Salvain kuvan yhteydessä Juventuksen some-tiimi oli käyttänyt nauravaa hymiötä. Julkaisu ehti olla ylhäällä niin Juven Twitter-kanavalla kuin verkkosivujen valokuvagalleriassa noin puolen tunnin ajan. Se poistettiin vasta valtaisan kritiikkivyöryn myötä.

Lue myös: ”Sairas vitsi” – Serie A käyttää apinakuvia yrittäessään torjua rasismia, näin taiteilija perustelee ratkaisuaan

– Välittömästi Juventus käsitti tehneensä anteeksiantamattoman virheen, ja virhe on vakavasti loukannut kaikkien heidän tunteitaan, jotka vastustavat [rasismia].

– Sellaisen virheen takia seura ottaa täyden vastuun tapauksesta ja sen vakavista seurauksista, Juventus vakuutti ja kertoi rasismin vastustamisen kuuluvan seuran perusteellisimpiin käytännön periaatteisiin.

Juventuksen naisten joukkueen Twitter-tili yritti jo aiemmin pahoitella tapahtunutta, mutta anteeksipyyntö lytättiin yksimielisesti siinä käytettyjen sanavalintojen ja muotoilujen takia. Toisessa pahoittelussaan Juventus tiedotti, että seuran sisäisessä tutkinnassa aiotaan selvittää, kuinka vastaavat erheet voidaan välttää tulevaisuudessa.

Lue myös: Huimassa vireessä olevaa Juventus-nuorukaista haukuttiin rasistisesti – luottotopparilta kyseenalaisia kommentteja

Salvai ei ole vielä artikkelin kirjoitushetkeen mennessä puhunut hänestä otetusta valokuvasta. On kuitenkin todennäköistä, että hän tiedostaa tilanteen olemassaolon, sillä hän on kieltänyt kommentit omalta Instagram-tililtään. Juventus ei ole uutisoinut mistään kurinpidollisista toimista. Italiaa pidetään yleisesti yhtenä länsimaisen Euroopan rasistisimmista maista.