Juventus kukisti tiistai-iltana Cagliarin Serie A:ssa vieraskentällä maalein 2-0. Sarjakärjen maaleista vastasivat Leonardo Bonucci ja Moise Kean.

Juuri 19 vuotta täyttänyt Kean on ollut viime aikoina loistavassa vireessä. Huuhkajien verkkoon EM-karsintojen avausottelussa osunut Kean on onnistunut Juventuksen paidassa neljästi maalinteossa viimeisessä neljässä ottelussa.

Tiistaisessa ottelussa nähtiin ikäviä tapahtumia. Cagliarin kannattajat haukkuivat läpi ottelun Keania rasistisesti pitäen apinaääniä Keanin koskiessa palloon. Kean meni seisomaan tyynen rauhallisesti Cagliarin kannattajien eteen onnistuttuaan maalinteossa.

Juventuksen Leonardo Bonucci kommentoi tapausta ottelun jälkeen lehdistölle.

– Kean tietää sen, että hänen on keskityttävä maalinteon jälkeen tuulettamiseen joukkuetovereidensa kanssa. Hän tietää, että olisi voinut tehdä sen eri tavalla, Bonucci viittasi Keanin reaktioon Sky Sport Italian haastattelussa.

– Maalin jälkeen sieltä kuului rasistisia huutoja. Blaise Matuidi kuuli ne ja suuttui. Mielestäni kannattajat ja Kean ovat kummatkin yhtä paljon syyllisiä tapahtuneeseen, koska Keanin ei olisi pitänyt tehdä sitä, eikä Cagliarin kannattajien pitänyt reagoida sillä tavalla. Olemme ammattilaisia ja meidän on näytettävä esimerkkiä, eikä provosoida ketään.

Bonuccin kommentit aiheuttivat hämmennystä etenkin sosiaalisessa mediassa ja Italian A-maajoukkuetopparin Twitter-päivitys keräsi valtavasti kritiikkiä seuran kannattajilta.

Myös Manchester Cityn Raheem Sterling otti kantaa Bonuccin kommentteihin Instagram-tilillään. Sterling on kokenut vuosien saatossa huomattavasti rasismia niin Valioliigassa kuin maajoukkueotteluissakin.

football.london

@Football_LDN
Raheem Sterling has called out Leonardo Bonucci for his comments on Moise Kean receiving racist abuse. 💪