Siitä ei ole edes puolta vuotta, kun eurokentillä nähtiin runsaasti puhuttanut ikävä rasistinen välikohtaus. Suomalaiset muistavat tapauksen varmasti hyvin, sillä rasistinen pilkka kohdistui Huuhkajien Glen Kamaraan.

Kamaraa rasistisesti solvannut Slavia Prahan Ondrej Kudela sai UEFA:lta lopulta kymmenen ottelun kansainvälisen pelikiellon, joka piti hänet poissa kesän EM-kisoista. Myös Kamaralle tuli välikohtauksen johdosta kolmen ottelun pelikielto. Sen vuoksi hän ei pelannut eilen, kun Rangers kohtasi Mestarien liigan karsinnoissa Malmön.

Slavia Prahan pelaajien, seurajohdon ja fanien ylimalkaista suhtautumista rasismiin ja rasismisyytöksiin arvosteltiin keväällä, mutta nyt uuden kauden eurokauden alkajaisiksi prahalaisiin kohdistuu jälleen uusia rasismisyytöksiä. Tällä kertaa tosin kaupungin toiseen suureen seuraan, Sparta Prahaan.

Kotijoukkue Sparta Praha joutui ottelussa tappiolle 37. minuutilla, kun Aurelien Tchouaméni vei Monacon johtoon. Maalin jälkeen Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajaa herjattiin rasistisesti ja hänelle tehtiin katsomosta apinaääntelyitä.

Tchouaméni ja hänen joukkuetoverinsa kertoivat näistä Monacon valmentaja Niko Kovacille ja erotuomari Michael Oliverille. Oliver keskeytti ottelun protokollan mukaisesti kolmeksi minuutiksi. Stadionin valotaululla puolestaan pyöri varoitusteksti, jossa kerrottiin, että ottelu keskeytettäisiin, mikäli rasistiset solvaukset jatkuisivat.

Get French Football News

@GFFN

@GFFN
Aurelien Tchouameni very distressed about what appeared to be racist chanting coming from the Sparta Prague stands.
Canal + confirm that the Monaco players lodged a formal complaint to the officials about racist chanting from the Sparta Prague stands towards Aurelien Tchouameni.

Monaco voitti ottelun lopulta 2-0 saksalaisen Kevin Vollandin tehtyä joukkueelleen toisen maalin. Otteluparin Monaco-Sparta Praha voittaja kohtaa Mestarien liigan playoff-kierroksella voittajan parista Genk-Shakhtar Donetsk. Shakhtar voitti avausosan 2-1.

Lähde: BeSoccer