Sunnuntai 29.8.2021 jää jalkapallohistoriaan päivänä, kun Lionel Messi teki ensiesiintymisensä Paris Saint-Germainin peliasussa. Messi pelasi noin puoli tuntia, kun PSG kaatoi Reimsin maalein 2-0.

Messin kanssa samaan aikaan kentälle vaihdettiin PSG:hen kesällä 2019 siirtynyt Ander Herrera. Baskitaustainen keskikenttäpelaaja vitsailikin stadionin hullaannuttamalla ja TV-katsojien odottamalla hetkellä Twitterissä.

– Minun vaihdolleni ei oltu koskaan annettu niin isoja aplodeja, Herrera kirjoitti ja hehkutti samassa yhteydessä PSG:n neljää voittoa neljästä sarjaottelusta ennen maaottelutaukoa.

Ander Herrera

@AnderHerrera
Nunca me habían aplaudido tanto en un cambio 😂😜. 4 de 4 antes del parón ✅, allez Paris 🔴🔵

Messin kanssa samalle kentälle pääseminen oli tietysti iso juttu myös monille pienemmän kaliiperin seuran Reimsin pelaajille – ja heidän perheilleen. Reimsin maalivahti, myös Serbian maajoukkueessa maalia vartioiva Predrag Rajkovic pyysikin Messiä ottelun jälkeen yhteiskuvaan poikansa kanssa. Ja Messihän suostui.

ESPN FC

@ESPNFC
Reims' keeper wanted his son to take a picture with Messi 😄❤️

Messi ei vielä tehomerkintöjä Ligue 1 -debyytissään saanut, mutta hän toimitti kuitenkin perille 20 syöttyä yrittämistään 21:stä. Valmentaja Mauricio Pochettino oli tyytyväinen supertähden ensiesiintymiseen.

– Oli tärkeää, että Leo sai pelata 30 minuuttia. Hän ei ole treenannut vielä pitkään, ja hänen täytyy jatkaa pelikuntonsa rakentamista. Oli tärkeää, että joukkue sai voittonsa.

– Leon debyytistä olen iloinen. On tärkeää, että hän sopeutuu uuteen joukkueeseen, elämään Ranskassa ja erilaiseen jalkapalloiluun. Minusta hänen debyyttinsä oli hyvä, Pochettino totesi TV-kameroiden edessä pelin jälkeen.

Squawka

@Squawka
Lionel Messi misplaced just one pass after coming on for his PSG debut:

◎ 21 attempted
◉ 20 completed

It's just the start. 🍿