”Voimme aina luottaa kapteeniimme” – Alex Ringin onnistumiset saivat jatkoa

© Kuva: Getty Images

30-vuotias Alexander Ring teki maanantain vastaisena yönä kauden kolmannen maalinsa Pohjois-Amerikan MLS-liigassa. Laajennusjoukkue Austin FC:n kapteeni puski hyvästä keskityksestä pallon tarkasti alanurkkaan.

– Voimme aina luottaa kapteeniimme. Tämä joukkue ei lakkaa taistelemasta, Austin FC twiittasi maalivideonsa yhteyteen.

Ringin kavennusmaali syntyi ottelun 68. maalilla, mutta jäi ottelun viimeiseksi. Voiton maalijuhlissa vei vierasjoukkue FC Dallas maalein 5-3. Peli ratkesi melko pitkälti jo avausjaksolla, kun Jesus Ferreira ja Ricardo Pepi tekivät Dallasille kaksi maalia mieheen.

Erikoista maaliklipissä on se, kuinka Ring meinasi tulistua kunnolla, kun hän juoksi pallon kanssa kohti keskiympyrää. Suomen pitkäaikainen maajoukkuepelaaja kääntyi kannoillaan salamannopeasti ja oli alkaa purnata tuomarille takaraivossaan tuntemastaan läppäisystä, mutta taisi kuitenkin ymmärtää silloin, että läpsäisijä oli maalia juhlinut oma pelikaveri.

Austin FC:n debyyttikausi MLS:ssä ei ole antanut kovin paljon aihetta juhlaan. 21 pelistä se on saanut vain 19 pistettä, ja joukkue onkin läntisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä. Ring on joukkueen toiseksi eniten peliminuutteja kellottanut kenttäpelaaja. Ringin yhden kauden maaliennätys MLS:stä ja ylipäätään pääsarjatasolta on neljä maalia (kausilta 2019 ja 2020 sama), joten maaliennätyskin voi olla tällä kaudella vielä haarukassa.