Bayern München solmi tärkeän jatkosopimuksen – ”Hänestä on tullut tämän joukkueen kasvot”

© Kuva: Getty Images

Bayern München tiedottaa kotisivuillaan erittäin tärkeästä jatkosopimuksesta. Se virallisti torstaiaamuna, että seura ja 26-vuotias Leon Goretzka ovat jatkaneet yhteistä sopimustaan vuoteen 2026.

Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaajan vanha sopimus oli umpeutumassa kesäkuussa 2022. Vaikka Bayern-leirissä oli suhtauduttu Goretzkan jatkosopimuksen syntyyn koko ajan optimistisesti, oli vielä tähän aamuun saakka ainakin teoriassa olemassa uhka, että seura menettäisi Goretzkan ensi kesänä ilmaiseksi siten, kuten se menneenä kesänä menetti David Alaban. Nyt tuo uhka on siis pyyhkiytynyt pois. Goretzkasta oli tiettävästi kiinnostunut ainakin Real Madrid.

– Olemme voittaneet Bayernin kanssa viimeisten kolmen vuoden aikana kaiken, mitä voi voittaa. Vielä hienompaa kuin mestaruuksien voittaminen on kuitenkin vahvistaa tätä menestystä ja voittaa ne uudestaan, Goretzka kommentoi.

– Joukkue, seura ja koko ympäristö eivät ole vain huippuammattimaisia, vaan myös perheenkaltaisia. Tämä sekoitus on yksi seuran menestyksen takeista.

Goretzka on Bochumin kasvatti, joka siirtyi Bayerniin Schalkesta ilmaissiirrolla kesällä 2018. Keskikentän pohjalla tai keskustassa viihtyvä Goretzka on pelannut Bayernissa nyt 118 ottelua, joissa hän on tehnyt 25 maalia ja syöttänyt 26. 38 A-maaottelussa hän on osunut tolppien väliin 14 kertaa. Goretzka tunnetaan myös pelaajana, joka ottaa aktiivisesti kantaa yhteiskunnallisiinkin asioihin.

– Leon Goretzka sopii monestakin syystä täydellisesti Bayerniin. Ensinnäkin hänen urheilullisia taitojaan arvostetaan Euroopan laajuisesti. Toisekseen hän on suuri persoonallisuus myös kentän ulkopuolella. Goretzka on mielipiteiden rakentaja kentällä ja kentän ulkopuolella, ja juuri sellaisia pelaajia haluammekin Bayerniin, seuran puheenjohtaja Herbert Hainer kommentoi.

– Leon on FC Bayernin runkopelaaja ja hänestä on tullut tämän joukkueen kasvot. Olen erittäin iloinen, että teemme yhteistyötä myös seuraavat viisi vuotta. Leon on energian lähde niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, urheilujohtaja Hasan Salihamidzic täydensi.

– Hänellä on hyvä tekniikka ja dynaamiikka ja hän on erityisen maalintekopotentiaalinen keskikenttäpelaaja, joka voi ratkaista pelejä. Olemme iloisia, että Joshua Kimmich ja Leon Goretzka muodostavat joukkueemme sydämen.