Dortmund-pomon kommentti Erling Braut Hålandin lähtöhuhuihin: ”Täyttä bullshittiä!”

© Kuva: Getty Images

Norjalaista maalitykkiä Erling Braut Hålandia pidetään täysin ymmärrettävästi yhtenä siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Selitys tälle on looginen. Hålandilla on ikää vasta 21 vuotta, mutta maalimäärät ovat aivan huikeat jo nyt. 48 bundesliigaottelussa Håland on tehnyt 47 maalia ja syöttänyt 15. 17 Mestarien Liiga -ottelun maalisaldo on puolestaan huimat 21 maalia. Norjan A-maajoukkueelle Håland on osunut 15 ottelussa 12 kertaa.

Hålandilla on sopimusta Borussia Dortmundin kanssa vuoteen 2024 saakka, mutta laajalti pidetään mahdollisena, että hyökkääjä vaihtaisi ensi kesänä vielä suurempaan seuraan. Vakavasti kiinnostuneina seuroina on mainittu ainakin Real Madrid, Bayern München, Liverpool, Manchester United ja Manchestr City.

Vellovista huhuista huolimatta Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kuitenkin vakuutteli, että Hålandin lähtö seurasta tämän kauden jälkeen on vielä kaikkea muuta kuin varmaa.

– Sitä ei ole vielä päätetty, lähteekö hän todella ensi kesänä. Odotetaan rauhassa, mitä tapahtuu, Watzke totesi Sport1-kanavan Doppelpass-ohjelmassa.

– Se on täyttä bullshittiä, jota jotkut asiantuntijat sanovat, että ”seura on pörssissä ja heidän on pakko myydä Håland kesällä!”. Päätöksen siitä, pitääkö joku myydä, tekee meillä vain ja ainoastaan seurajohto.

Joka tapauksessa Watzken mukaan Håland vaikuttaa itsekin ratkaisevasti omaan tulevaisuuteensa.

– Erlingillä on avaimet. Minä en ole sen kummemmin luottavainen kuin pessimistinenkään.

Watzke muistutti, että Dortmundilla on hyvät välit Hålandin agentti Mino Raiolan kanssa ja seura on kohdellut tähtihyökkääjäänsä koko ajan hyvin. Vaikka Hålandista alkoi pursuta isoja otsikoita jo hänen pelatessaan RB Salzburgissa, tapahtui lopullinen läpimurto vasta Saksan Bundesliigassa.

– Kun hankimme Hålandin, yksikään lehti ei kirjoittanut, että hankimme maailman parhaan pelaajan. Hän on kehittynyt meillä kahden vuoden aikana uskomattomasti.

– Kyllä Håland meilläkin yli köyhyysrajan tienaa. Hän on vielä nuori ja hänellä on koko ura edessään, Watzke lisäsi.

Useissa lähteissä esiintyneiden huhujen mukaan Hålandin sopimuksessa olisi suhteellisen edullinen 75 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Hintaa voi pitää halpana, sillä muun muassa Transfermarkt arvioi Hålandin markkina-arvoksi 130 miljoonaa euroa. Watzke ei kuitenkaan vahvistanut tietoa ulosostopykälästä.

– En ole vielä koskaan elämässäni puhunut pelaajien sopimusten sisällöstä, Watzke kuittasi utelut paikkaansapitävyydestä.

Vuonna 2012 Watzke julisti, ettei Dortmund enää rustaisi pelaajiensa sopimuksiin ulosostopykäliä. Tuosta päätöksestä hän on kuitenkin antanut sittemmin periksi.

– Elämässä on vain hyvin vähän asioita, jotka ovat kiveen hakattuja ikuisesti. Jos ei asu tynnyrissä, on pakko huomata, että maailma on muuttunut. En enää nykyään sanoisi, ettei BVB:n pelaajille voida laittaa ulostoklausuuleja. Elämään kuuluu, että yhdeksän vuoden aikana voi joutua muuttamaan näkemyksiään.

– Joskus Håland tulee joka tapauksessa pelaamaan jossain maailman parhaista seuroista, mutta hänellä on vielä paljon aikaa. Robert Lewandowski pelasi Lech Poznanista siirryttyään meillä neljä vuotta ennen kuin siirtyi Bayern Müncheniin, Watzke muistutti.

Dortmund-pomo vahvisti samassa yhteydessä, että joukkueen puolustuksen päällikkö Mats Hummels jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin. Jo kaikkiaan 403 ottelua Dortmundin paidassa pelanneen Hummelsin sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan sopimusta jatkettaisiin automaattisesti, kun hän pelaisi ainakin 22 ottelussa tällä kaudella. Nyt tuo pykälä on mitätöity ja sopimusta on jatkettu ottelumäärästä riippumatta.

– Matsilla oli se pykälä sopimuksessaan. Sitten ajattelimme, ettei runkopelaajan sopimuksen pituus voi riippua pelatuista otteluista. Mitätöimme sen pykälän. Hän on varmasti meillä kesään 2023 saakka, 62-vuotias Watzke kertoi.

Lähteet: Sport1 ja Transfermarkt