Sakset heti alkuun! – Eetu Vertainen teki vauhdikkaan debyytin Skotlannin suomalaiskamppailussa

© Kuva: Juha Tamminen

Täksi kaudeksi Veikkausliigassa Ilvekseen siirtynyt Eetu Vertainen pelasi upeasti Tampereen perinteikkäässä seurassa. Vertainen ehti tehdä 11 ottelussaan neljä maalia ja syötti muutaman. Lisäksi hän oli arkkitehtinä lukuisissa maaleissa ja a-luokan tilanteissa oivaltavien syöttöjensä ansiosta.

Elokuun lopussa Vertainen siirtyi Skotlannin pääsarjaan St. Johnstonen joukkueeseen. 22-vuotias hyökkääjä kärsi siirtonsa hetkellä pienistä loukkaantumisista ja lisäksi ensiesiintymistä on hankaloittanut Ison-Britannian brexitin jälkeiset työlupasotkut.

Lauantaina Vertainen teki debyyttinsä hallitsevaa mestaria Glasgow Rangersia vastaan kotona McDiarmid Parkilla.

Rangersin riveissä pelaa muun muassa Suomen maajoukkuetähti Glen Kamara ja HJK:sta tuttu Alfredo Morelos.

St. Johnstonen valmentaja Callum Davidson ehti jo ilmaista suuret odotuksensa suomalaishyökkääjää kohtaan torstaina.

– Vertainen ei ole päässyt harjoittelemaan vielä paljon joukkueen mukana, mutta hän on iso ja vahva kaveri, jolla on erinomainen laukaus sekä maalintekotaitoa, Davidson sanoi The Courierille.

– Olen erittäin innoissani hänestä ja toivottavasti saamme hänet tositoimiin mahdollisimman pian.

Vertainen pääsikin lauantaina kentälle. Michael O´Halloran vei kotijoukkueen aluksi johtoon, mutta Rangers nousi Kemar Roofen ja James Tavernierin maaleilla rinnalle sekä ohi.

Suomalaiskärki otettiin ajassa 83. minuuttia kentälle hakemaan tasoitusta. Vertaisen liki ensimmäinen kosketus oli sivuttaissakset noin rangaistusalueen rajan päältä.

Yritys oli loppujen lopuksi varsin onnistunut ja meni vain noin metrin etuyläkulmasta ohi. Rangers voitti ottelun kaikesta huolimatta 2-1 ja johtaa sarjaa. St. Johnstone on sijalla 8.

Dundee United pelasi lauantaina 0-0-tasapelin St. Mirrenin vieraana. Unitedin Ilmari Niskanen teki myös debyyttinsä Skotlannissa. Juoksuvoimainen suomalaislaituri pääsi suoraan avaukseen.

Motherwellin keskuspuolustaja Juhani Ojala sen sijaan onnistui maalinteossa kotiottelussa Aberdeenia vastaan. Ojala viimeisteli jälkimmäisen Motherwellin 2-0-voitossa. Seuraavaksi Ojala kohtaa Glen Kamaran Rangersin ensi viikon sunnuntaina.

Niskasen Dundee United pelaa ensi viikonloppuna Dundee FC:ta vastaan.

Vertaisen urakka jatkuu vierasottelulla Aberdeenia vastaan. Glen Kamaran Rangers kohtaa sen sijaan jo torstaina 16. syyskuuta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Lyonin.

Jos alla oleva twiitti ei toimi, klikkaa tästä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!