Helsingin Jalkapalloklubi pelaa tänään, torstaina, toisen lohko-ottelunsa Konferenssiliigassa, kun se kohtaa armenialaisen Alashkert FC:n vieraskentällä.

Klubi aloitti taipaleensa uuden eurocupin lohkovaiheessa syyskuun puolivälissä kärsien kotonaan 0-2-tappion itävaltalaiselle LASK Linzille. Alashkert taas hävisi ensimmäisessä pelissään israelilaiselle Maccabi Tel Aviville 1-4.

LASK ja Maccabi Tel Aviv ottavat tänään yhteen samaan aikaan pelattavassa ottelussa.

Sekä HJK että Alashkert lähtevät otteluun jokseenkin sekasortoisista tunnelmista. Klubi on jäänyt neljässä edellisessä ottelussaan ilman voittoa, ja se on pelannut jo yhdeksän peräkkäistä puoliaikaa maaleitta. Alashkertilla taas oli elo-syyskuussa seitsemän ottelun voitoton putki päällä, mutta kaksi viimeisintä peliään se on voittanut. Illan otteluun Alashkert lähtee uuden päävalmentajan Milan Milanovićin johdolla.

Kuntopuntari

HJK: H, H, T, H, V

  • 26.9. HJK – FC Inter 0-1 (Veikkausliiga)
  • 22.9. HJK – HIFK 0-2 (Veikkausliiga)
  • 19.9. FC Honka – HJK 0-0 (Veikkausliiga)
  • 16.9. HJK – LASK 0-2 (Konferenssiliiga)
  • 11.9. FC Inter – HJK 1-3 (Veikkausliiga)

Alashkert: V, V, T, H, H

  • 27.9. Alashkert – BKMA 2-1 (Armenian liiga)
  • 24.9. Alashkert – Ararat 1-0 (Armenian Supercup)
  • 20.9. Alashkert – Noravank 0-0 (Armenian liiga)
  • 14.9. Maccabi Tel Aviv – Alashkert 4-1 (Konferenssiliiga)
  • 11.9. Ararat – Alashkert 3-2 (Armenian liiga)

Arvioidut avaukset

Alashkert

Embaló
Bezecourt, Khurtsidze, Glisic
Grigoryan, Kome
Boljevic, Kadio, Voskanyan, Cametá
Yurchenko

HJK

Hostikka, Ro. Riski, Valenčič
Jair, Sparv, Väänänen
Murillo, Moren, Tenho, Saksela
Keto

Valmentajan kommentit

Toni Koskela, HJK

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi ottelun alla, että Alashkertin pelitapaa on vaikea analysoida etukäteen, koska joukkue vaihtoi valmentajaa niin hiljattain.

– No vastustajalla on taas uusi valmentaja, sanoi Koskela HJK TV:lle LASK:n valmentajavaihdokseen viitaten.

– Tietysti nyt on vielä sen verran erilainen tilanne, että LASK:lla valmentaja tuli omasta organisaatiosta ja nyt on ulkopuolelta [tullut] valmentaja.

– Tietysti ollaan selvitetty, miten hän on peluuttanut joukkuettaan aikaisemmin Serbian pääsarjassa ja minkälaisia muotoja hän on suosinut ja muuta. Kyselty sieltä täältä hänen pelifilosofiansa tuntevilta valmentajilta.

– Taktisesti ei varmaan mitään ihan kauheesti ehdi tekemään, että jotain isompia periaatteita varmasti haluaa tuoda, mutta kaksi treenipäivää alla… Sillä tavalla tosi vaikea ennustaa, mikä heidän taktinen lähestyminen tähän on.

– Apulaisvalmentaja veti kaksi edellistä peliä, jotka he voitti. [Niissä] he olivat selvästi kurinalaisempia ja työteliäämpiä kuin edellisen valmentajan viimeisissä peleissä. Voisi kuvitella, että nämä ovat ne teesit, joiden halutaan jatkuvan, mutta sitä suuremmalla syyllä kaikista tärkeintä on, että me saadaan meidän oma pelaaminen [kuntoon] ja edetään sitä kautta ja toteutetaan niitä meidän omia juttuja mahdollisimman korkealla tasolla

Mistä näet ottelun?

Jerevanissa pelattava ottelu alkaa kello 19.45 ja näkyy suorana V Sport Jalkapallolta ja suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. V Sportin studiolähetys alkaa kello 19.00 ja ottelun selostaa Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
HJK:n eurotaival jatkuu torstaina armenialaista Alashkertia vastaan!

Viaplay seuraa tapahtumia niin paikan päällä kuin studiossakin. Lähetys starttaa klo 19.

📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport jalkapallo
🎥 Tahvanainen, @kottilat & Armstrong
🎙 @hiihaata & @PanuMarkkanen

#HJK