Eilen se päivä koitti. Cristiano Ronaldo karisti lopulta myös iranilaisen Ali Daein taakseen ja nousi maailman kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi miesten maaotteluissa. Ali Daei teki vuosina 1993-2006 pelaamissaan maaotteluissa 109 maalia, ja ”CR7” kipusi EM-kisoissa hänen rinnalleen – tehtyään maalikuninkuuteen riittäneet viisi maalia.

Keskiviikoiltana Cristiano Ronaldo puski kuitenkin MM-karsintaottelussa Irlantia vastaan maajoukkueuransa maalit numero 110 ja 111, ja komeilee nyt yksin tilaston kärkipaikalla. Kaiken lisäksi maalit olivat erinomaisen tärkeitä, sillä niiden avulla Portugali käänsi 0-1-tappioasemansa 2-1-voitoksi.

Cristiano Ronaldon maalit syntyivät 89. sekä lisäajan kuudennella minuutilla. Avausjakson 15. minuutilla hän pääsi yrittämään maalia myös rangaistuspotkusta, mutta tuolloin Irlannin maalivahti Gavin Bazunu onnistui torjumaan pilkun. Irlanti karkasikin vierasjohtoon juuri ennen taukoa John Eganin maalilla.

– Olen todella iloinen. En vain siksi, että rikoin ennätyksen, vaan myös erityisestä hetkestämme. Kaksi maalia ottelun lopussa. Minun täytyy olla kiitollinen siitä, mitä joukkue teki, sillä uskoimme itseemme loppuun asti, Cristiano Ronaldo kommentoi RTE:lle pelin jälkeen.

Portugali johtaa omaa MM-karsintalohkoaan saatuaan neljästä ottelustaan kymmenen pistettä. Irlanti on kolmen pelin jälkeen nollilla, joten pettymys johtoaseman vaihduttua lopussa tappioksi oli varmasti suuri. Tapahtuneen karuutta vain korostaa, että kyseessä oli ihkaensimmäinen kerta koko MM-karsintojen historiassa ja kaikilla maanosilla pelatuissa 7 713 ottelussa, kun 89. minuutilla tappiolla ollut joukkue voittaa ottelun yhden ja saman pelaajan tekemillä kahdella maalilla.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
‼️HISTÓRICO‼️

Por PRIMERA VEZ en TODA la historia de las Eliminatorias para la Copa del Mundo (7.713 partidos entre TODAS las confederaciones FIFA) una selección llega perdiendo al min.89 y termina ganando con doblete de un jugador.

Solo @Cristiano podía lograr semejante hazaña

Maaliennätys ei jäänyt Cristiano Ronaldon illan ainoaksi ennätykseksi, sillä hän nousi myös jaetulle Euroopan maaottelutilaston ykköspaikalle. Nyt sekä Cristiano Ronaldolla että hänen pitkäaikaisella Real Madridin joukkuetoverillaan Sergio Ramosilla on pelattuina 180 maaottelua. Miesten pelattujen maaotteluiden maailmanennätystä pitää halussaan malesialainen Soh Chin Ann, joka pelasi 195 A-maaottelua vuosina 1969-1984. Tämäkin ennätys voi siis hyvin olla vielä CR7:n haarukassa.

Cristiano Ronaldon hallussa on muista tärkeistä ennätyksistä muun muassa Mestarien liigan kaikkien aikojen maalitilaston ykköspaikka. Hän on lisäksi EM-kisahistorian kaikkien aikojen maalintekijä 14 maalillaan.

Squawka

@Squawka
Cristiano Ronaldo now holds the record for:

◉ Most international goals (111)
◉ Most Champions League goals (134)
◉ Most goals scored all-time for Real Madrid (451)
◉ Most European Championship goals (14)

And plenty more.

Record breaker. 🤯

Näin Cristiano Ronaldon maalit ovat jakautuneet eri kilpailujen välillä:

33 – MM-karsinnat
31 – EM-karsinnat
19 – Harjoitusottelut
14 – EM-kisat
7 – MM-kisat
5 – Nations League
2 – Confederations Cup

Cristiano Ronaldo on erikoistunut maalintekoon etenkin otteluiden loppuhetkillä. Lähes puolet hänen maaleistaan on syntynyt pelin viimeisellä puolituntisella. Maaleista 33 on tullut viimeisten 15 peliminuutin aikana.

111 maalista 91 on syntynyt rangaistusalueen sisäpuolelta ja 20 alueen ulkopuolelta. Maaleista 14 on tullut vapaapotkusta ja yhdeksän rangaistuspotkusta. Eniten maaleja Cristiano Ronaldo on tehnyt Liettuaa ja Ruotsia vastaan, seitsemän kummankin verkkoon.

Hattutemppuja Cristiano Ronaldo on tehnyt maajoukkueessa kaikkiaan yhdeksän. Hän on myös tehnyt vähintään yhden maalin kaikissa yhdeksässä pelaamassaan arvoturnauksessa (MM- ja EM-kisat).

Kun naistenkin maaottelut huomioidaan, lienee ykköspaikka Cristiano Ronaldonkin ulottumattomissa. Kanadalainen Christine Sinclair on tehnyt 304 pelaamassaan maaottelussa 187 maalia, eikä ole vielä lopettanut uraansa.

Suomen MM-karsintalohkon keskiviikon otteluista voi lukea lisää täältä. Alla kaikki eilisen kierroksen tulokset:

Kazakstan-Ukraina 2-2
Tanska-Skotlanti 2-0
Färsaaret-Israel 0-4
Ranska-Bosnia ja Hertsegovina 1-1
Latvia-Gibraltar 3-1
Luxemburg-Azerbaidzhan 2-1
Malta-Kypros 3-0
Moldova-Itävalta 0-2
Norja-Hollanti 1-1
Portugali-Irlanti 2-1
Venäjä-Kroatia 0-0
Slovenia-Slovakia 1-1
Turkki-Montenegro 2-2

MM-karsintaillan ehdottomiin kohokohtiin kuului myös Montenegron ajassa 90’+7 tekemä 2-2-tasoitusmaali Turkin vieraana. Tasoitusmaalin laukoi vaihdossa aloittanut 29-vuotias Steaua Bukarestin puolustaja Risto Radunovic upealla vapaapotkulla. Maali oli Radunovicin maajoukkueuran ensimmäinen.

Boris Muratović

@MuratovicBoris
Risto Radunović "pogodio pauka" u 96. minutu! ❤️

Kakav preokret protiv favorizovane Turske usred Isanbula - od 2:0 do 2:2!

Svaka čast momci! Za Crnu Goru! 🇲🇪

Lähde: BBC