Lauantain Veikkausliigakierros ei valtavia yllätyksiä tarjonnut. Ehkä pienenä kuriositeettina mainittakoon, että tasapelejä ei nähty ainuttakaan. Suurin mielenkiinto kohdistui Turkuun, missä kotijoukkue Inter haastoi Veritaksen nurmella sarjaa johtavan HJK:n.

Pelin alku oli turkulaisittain karmea, sillä Lucas Lingman vei vieraat jo seitsemännellä minuutilla johtoon.

Kotiyleisön riemu repesi 22. minuutilla, kun erinomaisesti Interissä aloittanut Petteri Forsell laukoi ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan. Osuma oli odotetusti myös varsin komeaa katseltavaa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI!⁣

FORSELL 🚀

#veikkausliiga #INTHJK

Kotijoukkueen ilo oli hyvin lyhytaikainen. David Browne vei Roope Riskin matalasta keskityksestä helsinkiläiset uudestaan johtoon ainoastaan viisi minuuttia Forsellin maalin jälkeen.

Brasilialaiskeskikenttä Jair kasvatti HJK-johdon jo kahden maalin suuruiseksi kahdeksan minuuttia tästä.

Interin puolustuslinjan takaa löytyi jatkuvasti tiloja, joihin HJK pääsi iskemään tehokkaasti. Turkulaiset taistelivat koko ottelun ja muun muassa Taiki Kagayama pääsi toisella jaksolla yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta Hugo Keto torjui.

Ottelu oli sarjajohtajan hallussa silti alusta loppuun asti ja pisteet matkasivat ansaitusti Helsinkiin.

Kuopiossa sarjakakkonen KuPS otti selvän 3-0-voiton SJK:ta vastaan. Ainoana joukkueena enää mestaruustaistossa HJK:n kanssa olevat kuopiolaiset ehtivät epäonnistumaan rangaistuspotkussakin 8. minuutilla. Laukojana oli Aniekpeno Udoh.

Viidenen liigaottelunsa KuPS:ssa pelannut Tim Väyrynen osui kahdesti ja 2-0-maalin viimeisteli puolustaja Taneli Hämäläinen. Kyseessä oli 20-vuotiaan Hämäläisen ensimmäinen liigamaali.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI!⁣

KuPS johtaa SJK:ta vastaan 2–0. Avausmaali oli puolustaja Taneli Hämäläiselle ensimmäinen laatuaan Veikkausliigassa! 🇫🇮

#veikkausliiga #KuPSSJK

SJK oli vahvasti mukana mitalitaistelussa ja on sitä toki edelleen, mutta joukkue on hävinnyt molemmat ottelunsa sen jälkeen, kun valmentaja Jani Honkavaara ilmoitti luotsaavansa viimeistä kauttaan Seinäjoella.

Maaliero näissä otteluissa on tyly 0-4.

Saa nähdä maksaako seurajohdon päätös lopulta SJK:lle europaikan.

Tampereella Jarkko Wissin saappaisiin astunut, ja myös entinen maajoukkuepelaaja, Toni Kallio sai ensimmäisen voittonsa Ilveksen päävalmentajana. Kotijoukkue kaatoi FC Lahden Tuomas Ollilan rangaistuspotkumaalilla 1-0.

Sarjan peräpäässä tilanne tiivistyi ainakin karsijan paikan suhteen. HIFK onnistui kotonaan voittamaan AC Oulun lukemin 3-1 ja samaan aikaan IFK Mariehamn haki todella tärkeän vierasvoiton Valkeakoskelta Hakaa vastaan. Loppulukemat Tehtaankentällä 1-2.

AC Oulu ja IFK Mariehamn ovat nyt tasapisteissä. Haka on tällä hetkellä karsijan paikalla ja kaksi pistettä edellä mainittua kaksikkoa perässä. Hakalla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.

Kotkassa tilanne näyttää jo liki mahdottomalta. Se sai Espoossa Honkaa vastaan mukavan alun ottelulle, kun Aleksi Tarvonen vei satamakaupungin ylpeyden johtoon. Honka marssi silti väkisin 3-1-kotivoittoon.

Hongan ensimmäisen viimeisteli brassikärki Luis Henrique, jonka taso todettiin riittämättömäksi HJK:n leirissä. Espoolaisten riveissä mies on osunut kolmesti neljässä pelaamassaan ottelussa. Maalipörssissä Henrique on kuudella osumallaan neljäntenä ja vain kaksi maalia johtavaa Interin Benjamin Källmania perässä.

Tulokset:

Honka – KTP 3-1
FC Inter – HJK 1-3
Haka – IFK Mariehamn 1-2
HIFK – AC Oulu 3-1
Ilves – FC Lahti 1-0
KuPS – SJK 3-0