HS: AC Oulun uusi valmentaja tämän kauden Miesten Ykkösestä?

© Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu ilmoitti jo aiemmin, että Jyrki Ahola ei jatka joukkueen peräsimessä enää ensi kaudella. Mahdollisten seuraajien nimiä on liikkunut huhuissa useita, mutta HS:n tietojen mukaan oululaiset ovat valintansa tehneet.

Lehden mukaan Gnistania tällä hetkellä valmentava portugalilaisluotsi Ricardo Duarte ja AC Oulu ovat solmimassa monivuotisen sopimuksen.

Tiettävästi osapuolet ovat jo päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksen yksityiskohdista.

Duarte pelasti Gnistanin sarjapaikan viime kaudella hypättyään helsinkiläisjoukkueen puikkoihin. Tällä hetkellä Gnistan on tasaisessa Ykkösessä seitsemäntenä.

Aiemmin Duarte on toiminut muun muassa Vaasan Palloseuran päävalmentajana. Pesti AC Oulun peräsimessä olisi hänen ensimmäinen pääsarjatasolla. Oletuksella, että oululaiset sarjapaikkansa säilyttävät.

Duarten ja Gnistanin urakka tällä kaudella jatkuu sunnuntaina 19. syyskuuta. Tuolloin pelataan Ykkösen runkosarjan päätöskierros. Gnistan kohtaa kotonaan JIPPO:n.

AC Oulu jatkaa Aholan komennossa seuraavaksi Lahteen. Kotijoukkue FC Lahti ja laivastonsiniset kohtaavat lauantaina 18. syyskuuta.