Päävalmentaja Markku Kanerva on julkaissut Suomen maajoukkueen lokakuun MM-karsintaotteluihin Ukrainaa ja Kazakstania vastaan.

Joukkueen runkopelaajista ovat sivussa tällä kertaa Jere Uronen, Daniel O’Shaughnessy ja Tim Sparv. Paluun Huuhkajiin tekevät sen sijaan Skotlantiin siirtynyt Ilmari Niskanen sekä kesän EM-joukkueesta kalkkiviivoilla pudonneet Albin Granlund ja Juhani Ojala. Hyvin Skotlannissa pelanneen Ojalan paluuta voi pitää merkittävänä, sillä hän ilmaisi kesällä pettymyksensä varsin suorasanaisesti kisajoukkueesta pudottuaan.

Tim Sparvin liittyminen ryhmään on mahdollista myöhemmin. Hänen pelikuntoaan seurataan. Daniel O’Shaugnessyn poissaolon syy on loukkaantuminen. Rasmus Schüller ei puolestaan Ukrainaa vastaan saa pelata pelikieltonsa vuoksi.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐉𝐨𝐮𝐤𝐤𝐮𝐞𝐞𝐧𝐣𝐮𝐥𝐤𝐢𝐬𝐭𝐮𝐬 – 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐧𝐨𝐮𝐧𝐜𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭! | 🇫🇮🆚🇺🇦🇰🇿🆚🇫🇮 | Matka kohti MM-lopputurnausta jatkuu lokakuussa! 🦉

▶ youtube.com/watch?v=QxZHMT…
✍ palloliitto.fi/jalkapallouuti…
🎫 bit.ly/FINUKR_LIPUT_0…

#Huuhkajat #WCQ #MeOlemmeSuomi #WeAreFinland

Joukkueeseen nimettiin nyt 24 pelaajaa, joista Schüller on siis Ukraina-ottelun pelikiellossa, ja viisi muuta pelaajaa ovat yhden varoituksen päässä pelikiellosta. Joukkuetta täydennetään vielä.

Suomi kohta huipputärkeässä ottelussa Ukrainan Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 9.10 kello 19 alkaen. Kazakstan kohdataan vieraskentällä tiistaina 12.10. kello 17 Suomen aikaa.

Ukraina ja Suomi ovat tässä vaiheessa karsintoja tasapisteissä toisena ja kolmantena (molemmilla 5 pistettä), mutta Ukraina on pelannut ottelun Suomea enemmän. Hallitseva maailmanmestari Ranska on porhaltamassa kohti lohkovoittoa ja suoraa MM-kisapaikkaa.

Ukraina-peliin on myyty jo yli 20 000 lippua. Pääsylippurajoitukset ovat höllentyneet merkittävästi, mutta stadionin jokaisen sektorin paikoista tyhjäksi jätetään 10 prosenttia.