”Intensiteetti oli eri tasolla, mitä normaalisti kohtaamme” – HJK-valmentaja Toni Koskela näki selkeitä syitä harmittavalle tappiolle

© Kuva: Juha Tamminen

HJK hävisi Konferenssiliigan avausottelunsa kotoisella Bolt Arenalla LASK Linzille lukemin 0-2. Kamppailu oli HJK:n kannalta myös pelillisesti kaksijakoinen. Avausjaksolla kotijoukkue oli suurissa ongelmissa aggressiivisesti pelanneen itävaltalaisjoukkueen kanssa.

HJK käytti pallollisena oikeastaan vain vasenta laitaa, eikä päässyt ohittamaan vierasjoukkueen prässiä kuin satunnaisesti.

Toisella puoliajalla HJK pääsi selvästi paremmin peliin mukaan.

Päävalmentaja Toni Koskelan mielestä ottelussa näkyi joukkueen rutiinin puute tällaisista peleistä.

– Intensiteetti oli totta kai erilaista, mitä normaalisti kohtaamme esimerkiksi liigapeleissä. Se on itsestään selvää, että tuollainen prässi ei ole meille jokaviikkoista, Koskela sanoi.

HJK-luotsin mukaan helsinkiläisryhmä sortui avausjaksolla useisiin sellaisiin virheisiin, joita harvemmin kotoisen Veikkausliigan peleissä tapahtuu. Koskelan mukaan HJK ei sopeutunut ensimmäisten 45 minuutin aikana tilanteeseen tarpeeksi nopeasti. Toinen jakso oli silti hänen mielestään paljon parempi.

– Toisella puoliajalla pelasimme ihan hyvin. Loimme paikkoja tehdä maaleja, mutta ehkä se ensimmäinen jakso osittain ratkaisi pelin vieraille.

Vastustajan pelitapa ja prässi ei silti tullut helsinkiläisjoukkueelle yllätyksenä. Koskela kertoo osanneensa odottaa LASK:n pelaavan juuri näin. Avausjaksolla HJK ei vain kyennyt vastaamaan itävaltalaisten haasteeseen tarvittavan laadukkaasti.

Päävalmentaja on harmittavasta tappiosta huolimatta silti luottavainen lohkovaiheen tulevien ottelujen suhteen.

– Häviö on aina häviö, mutta hyvin pelaamalla pärjäämme kyllä näissäkin otteluissa. Yksi peli pelattu ja viisi jäljelllä. Kaikki on vielä auki, mutta tulosten tekeminen vaatii meiltä myös hyviä esityksiä, sanoi Koskela.

HJK:n maalivahtitilanne on aiheuttanut kauden aikana paljon kysymyksiä. Jacob Tånnander nousi ykkösvahdiksi europelien karsinnoissa, mutta viime ajat maalin suulla on seissyt taas alkukauden ykkösvahti Hugo Keto.

– Meillä on suhteellisen tasaiset kaksi nuorta maalivahtia. Oikeastaan harjoituksissa näkemämme formin perusteella ratkaisemme pelaavan vahdin.

Huuhkajakapteeni Tim Sparvin pelikunnosta Koskela sanoi, että Sparv on harjoitellut muutaman kerran HJK:n mukana maaotteluiden jälkeen.

Koskelan mukaan hänen suhteensa joutuu miettimään tarkasti, että milloin Sparv on valmis pelaamaan ja kuinka suuria minuutteja.

Voitokkaan Helsingin reissun jälkeen LASK Linzin tuore päävalmentaja Andreas Wieland hykerteli tyytyväisyyttään. Vaikean alkukauden jälkeen tämä tulos auttaa hänen mukaansa joukkuetta parempiin esityksiin myös jatkossa.

– Olen erittäin iloinen joukkueen taisteluilmeestä. Pelasimme todella hyvää peliä koko 90 minuutin ajan, kertoi Wieland.

HJK:n Konferenssiliiga jatkuu vierasottelulla armenialaista Alashkertia vastaan 30. syyskuuta. LASK kohtaa sen sijaan kotonaan Maccabi Tel-Avivin samana päivänä.

Konferenssiliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa.