Hallitseva Euroopan mestari Italia nousi jakamaan perättäisten tappiottomien ottelujen ennätystä Brasilian kanssa. Italialla on niitä nyt kasassa peräti 36. Samalla se ohitti Espanjan, mikä kykeni vuosien 2007-2009 välillä 35 kertaa peräkkäin välttämään tappion.

Brasilian aiemmin tekemä ennätysputki on vuosilta 1993-96. Italia hyvin suurella todennäköisyydellä tulee nappaamaan ennätyksen kokonaan itselleen jo tällä viikolla.

Se kohtaa kotonaan Reggio nell’Emilian kaupungissa keskiviikkona karsintalohkon viimeisenä majailevan Liettuan.

Sunnuntai-iltana Italia pelasi 0-0-tasapelin vieraissa Sveitsiä vastaan. Ottelussa kohtasi kaksi todella laadukasta joukkuetta ja pelitapahtumat tätä myös puolsivat. Ottelu oli vauhdikas ja fyysinen tapahtuma, jossa kummankin joukkueen keskuspuolustus pääsi loistamaan.

Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci Italialta sekä Nico Elvedi ja Manuel Akanji Sveitsiltä, pelasivat erinomaisen ottelun. Sveitsin maalivahdin Yann Sommerin esitystä sen sijaan voisi luonnehtia voimakkaamminkin kehusanoin. Borussia Mönchengladbachin maalivahti torjui muun muassa Jorginhon rangaistuspotkun toisella puoliajalla.

Sveitsi pelasi ihan kelpopelin ja pystyi luomaan uhkaa myös Italian maalille, mutta vierasjoukkue tuhlasi ottelussa selvästi enemmän laatupaikkoja. Italian mestarivalmentaja Roberto Mancini ei peitellyt tyytymättömyyttään ottelun lopputulokseen.

– Olisimme tarvinneet enemmän päättäväisyyttä ja huolellisuutta. Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli 3-0, Mancini sanoi Corriere dello Sportille.

La Gazzetta dello Sport sen sijaan antoi aika paljon kritiikkiä Italian tehottomuudesta, vaikka se edellä mainittuun ennätykseen ylsikin. Lehden artikkelissa oltiin huolissaan Italian suurista ongelmista maalinteon saralla. Ciro Immobilen ja Domenico Berardin esityksiä luonnehdittiin ”flopiksi”.

Italialaismediassa oltiin yleisesti huolestuneita myös lohkon tilanteesta, koska suora MM-kisapaikka on edelleen kovan työn takana. Italia on kerännyt viidessä ottelussaan 11 pistettä. Lohkossa toisena oleva Sveitsi on neljä pistettä perässä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

I-lohkossa San Marino kohtasi kotonaan Puolan. Ottelu itsessään ei tarjonnut mitään yllätyksiä. Vierasjoukkue marssi murskaavaan 7-1-voittoon. Muun muassa Robert Lewandowski osui kahdesti ja MLS-liigan New England Revolutionissa pelaava Adam Buksa teki hattutempun.

Nicola Nanni osui San Marinolle. Kuvassa 21-vuotias hyökkääjä taistelemassa pallosta Englannin Kalvin Phillipsia vastaan. Kuva. Getty Images

San Marino onnistui kuitenkin tekemään ottelussa maalin, joka aiheutti paljon riemua ainakin maan uskollisten kannattajien keskuudessa. Lucchesessa pelaava Nicola Nanni osui ottelun 48.minuutilla ja kavensi pelin tuossa kohtaa lukemiin 1-4. Maali oli San Marinon ensimmäinen näissä MM-karsinnoissa.

Muun muassa Twitterin kannattajatili eli ottelun tapahtumissa kiihkeästi mukana. Jos et näe alla olevaa twiittiä, klikkaa tästä.

San Marino fan account

@SanMarino_FA
NICOLA NANNI SCORED EFHBEEHDHWOABBSDKDKDJKSBNNZ #SMRPOL

Sunnuntain muiden ottelujen lopputulokset löytyvät alta.

Valko-Venäjä – Wales 2-3
Albania – Unkari 1-0
Bulgaria – Liettua 1-0
Englanti – Andorra 4-0
Islanti – Pohjois-Makedonia 2-2
Belgia – Tshekki 3-0
Espanja – Georgia 4-0
Kosovo – Kreikka 1-1
Romania Liechenstein 2-0
Saksa – Armenia 6-0

Käy lukemassa MM-karsintojen tapahtumista lisää täältä.