HJK katkaisi Jerevanissa pitkän maalittoman putkensa nopeasti. Konferenssiliigan ottelussa Alashkertia vastaan Riskin veljekset järjestelivät johtomaalin jo pelin kahdeksannella minuutilla.

Filip Valenčič pelasi pallon Roope Riskille armenialaisten puolustuksen kautta. Tämä jatkoi pallon veljelleen Riku Riskille, joka sijoitti pallon hallitusti liki tyhjään maaliin.

Kotijoukkue tuli otteluun vauhdilla ja erittäin aggressiivisella ilmeellä. Kapteeni Artak Grigoryan otti kortin jo heti toisella peliminuutilla.

Peli kulki hieman Alashkertin hallinnassa, mutta Hugo Keto torjui komeasti muutaman tilanteen ja hallitsi rangaistusaluettaan myös keskityspalloissa.

Sitten 24. minuutilla kotijoukkue tuli tasoihin kuin tyhjästä. Vaarattoman näköinen tilanne, jossa HJK pyrki avaamaan peliään omalta alueeltaan.

Pallo pelattiin Huuhkajien kipparille Tim Sparville Klubin boxin edustalle. Tämä pudotti heti pallon alaspäin, mutta ei huomioinut, että portugalilaiskärki Jose Embalo odotti hänen selustassaan. Embalo laittoi pallon varmasti sisään ja Sparv saa ottaa tämän osuman nimiinsä.

Portugalilainen aiheutti muutenkin valtavasti ongelmia HJK:lle ensimmäisellä jaksolla. Pelitapahtumia hallitsi pääsääntöisesti Alashkert. Helsinkiläiset lähtivät iskemään suoraviivaisesti ja rohkeasti vastaan aina, kun mahdollisuuksia aukesi.

Paljon pelaamatta vaivojen vuoksi ollut Sparv oli hieman vaikeuksissa ottelun tuoksinnassa. Mahdollista on, että hän jättää kentän tauolla. Esimerkiksi Matti Peltola siirtyisi tässä skenaariossa keskelle ja Janne Saksela tulisi oikeaan laitaan.

Alashkertin kapteeni Grigoryanin ilta synkkeni 36. minuutilla. Jo alussa keltaisen kortin ottanut keskikenttäpelaaja lensi ulos suoralla punaisella.

Hän kaatoi Roope Riskin tilanteessa, jossa HJK-kärki olisi edennyt läpiajoon.

HJK otti pelitapahtumia enemmän haltuun ulosajon jälkeen ja Alashkert veti muotonsa hieman alemmas ja rauhoitti prässiään.

Tilanne avausjakson jälkeen siis 1-1 ja HJK pääsee aloittamaan voiton jahtaamisen toisella puoliajalla miesylivoimalla.

Hyvältä näytää suomalaisittain tässä kohtaa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.