Lassi Lappalainen palasi tehokkaasti sairastuvalta – neljä minuuttia ja voittomaali

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien syyskuun maaotteluista loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Lassi Lappalainen palasi torstain vastaisena yönä CF Montrealin kokoonpanoon. Reilut puolitoista kuukautta pelejä sivusta seurannut suomalainen pääsi kentälle MLS:n vierasottelussa Orlando Cityä vastaan, kun ottelua oli pelattu 69 minuuttia. Tilanne oli tuolloin 2-2.

Lappalaisen paluu oli tehokas, sillä vain neljä minuuttia myöhemmin hän ohjasi taidokkaasti maaliin Hondurasin maajoukkuepelaajan Romell Quioton hyvän keskityksen. Quioto oli ottelun selkeä hahmo, sillä hän teki yhden ja syötti kaksi maalia. Montreal voitti ottelun maalein 4-2.

Lappalaiselle maali oli kuluvan kauden ensimmäinen, ja kaikkiaan MLS:ssä kymmenes. Peli oli suomalaisen tämän kauden yhdestoista ja yhteensä MLS-uran 40:s. A-maaotteluita Lappalainen on pelannut yhdeksän. Hän pelasi myös noin varttitunnin viime kesän EM-turnauksessa.

Lappalaisen maalin voi nähdä allaolevasta klipistä tai tästä linkistä. Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Montreal sai pelata ottelussa pitkään ylivoimalla, sillä kokenut portugalilaishyökkääjä Nani ajettiin ulos toisen varoituksen myötä jo 35. peliminuutilla. Ylivoima muuttui kahden miehen ylivoimaksi kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun keskikenttäpelaaja Andrés Perea poistettiin niin ikään kentältä, nyt suoralla punaisella.

Iloisia uutisia suomalaisittain kuului myös ottelusta Sporting Kansas City-Minnesota United, sillä toinen loukkaantuneena ollut suomalaispelaaja Robin Lod teki niin ikään paluun kentille. Viisi sarjaottelua ja Huuhkajien syyskuun pelit huilannut Lod vaihdettiin sisään 67. minuutilla, ja maanmies ja seurakaveri Jukka Raitala yhdeksän minuuttia aiemmin. Minnesotalle peli oli kuitenkin huono, sillä se hävisi sen maalein 0-4. Sporting Kansas City on läntisen konferenssin kärkijoukkue.

Austin FC:n suomalaiskapteeni Alexander Ring pelasi tuttuun tapaan täydet 90 minuuttia, kun joukkue kohtasi kotonaan Los Angeles FC:n. Läntisen konferenssin hännänhuippu Austin koki pelissä neljännen peräkkäisen tappionsa, nyt maalein 1-2.

Täydet 90 minuuttia pelasi myös Huuhkajien laitapuolustaja Niko Hämäläinen, kun hänen joukkueensa Los Angeles Galaxy tasasi pisteet Houston Dynamon kanssa maalein 1-1. Galaxyn maalin teki lähes kolme kuukautta sivussa ollut meksikolaishyökkääjä Javier ”Chicharito” Hernández.

MLS-historiaa yön kierroksella teki Atlanta Unitedin venezuelalaishyökkääjä Josef Martínez, joka teki kaksi maalia 4-0-voitossa Cincinnatista. Mártinezille ottelu oli MLS-uran sadas, ja maali 85:s. Hän on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja ensimmäisissä sadassa MLS-ottelussaan.