Kuka voisi olla Euroopan viiden suurimman pääsarjan tehokkain maalintekijä? Eli pelaaja, joka tarvitsee yhtä tekemäänsä maalia kohden vähiten peliminuutteja.

Opta on alkukauden osalta listannut Valioliigan, La Ligan, Bundesliigan, Serie A:n ja Ligue 1:n pelaajat järjestykseen tehokkaimmasta alaspäin. Lopputulos voi yllättää.

Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo ratkaisi jälleen keskiviikkona viime hetkien maalillaan pelin. Kaikkiaan portugalilainen on tehnyt viisi maalia tällä kaudella eli keskimäärin kerran jokaisessa pelissään. Erittäin hyvin, mutta sillä ei kärkipaikkaa lähennellä.

Sinne ei yllä luonnollisesti myöskään Lionel Messi, joka on osunut toistaiseksi vasta yhden todella komean maalin Manchester Cityn reppuun.

Kärjessä ei ole myöskään Erling Braut Håland tai Karim Benzema, vaikka kumpikin on aloittanut kautensa mahtavasti.

Robert Lewandowski on tehnyt käsittämättömät 13 maalia pelaamissaan yhdeksässä ottelussa Bayern Münchenille.

Hän on tarvinnyt ainoastaan 57 minuuttia peliaikaa yhtä maaliaan kohden. Lukema on hurjan kova. Vastaus on silti kielteinen. Ei ole Lewandowskikaan kärjessä. Sillä pääsee listan sijalle neljä.

Euroopan huippusarjojen tehokkain pelaaja on Lewandowskin seurakaveri Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunilaishyökkääjä on Bayernissa vaihtopelaajan roolissa, mutta lukemia tutkiessa suoritusta ei voi olla ihailematta.

Choupo-Moting on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia. Viimeisimmän niistä keskiviikkona Mestarien liigan kamppailussa Dynamo Kiovan verkkoon.

Kentälle hän on päässyt kahdeksan kertaa tällä kaudella. Eli jos tilastoitaisiin tehokkuus puhtaasti otteluita kohden, niin kamerunilainen jäisi toki esimerkiksi Lewandowskin ja Ronaldon taakse. Tällä tavalla pelattuihin minuutteihin peilattuna lista muuttuu melkoisesti.

Choupo-Moting on tarvinnut yhtä tekemäänsä Bayern-maalia kohden vain 27 minuuttia peliaikaa. Tämä lukema alkaa jo tällä otannalla olemaan erittäin vakuuttava.

Hänen sarakettaan kuitenkin kaunistaa Bayernin Saksan cupin ottelu alasarjajoukkue Bremer SV:ta vastaan. Kamerunilainen viimeisteli tuossa kamppailussa neljä maalia.

Viiden kärki alla.

 

 

 

 

Lähde: Opta ja BBC