Yhtenä nousijasuosikeista Ykkösen kauteen lähtenyt TPS hivuttautuu kierros kierrokselta lähemmäs sarjan kärkisijoja. TPS otti keskiviikkona jo viidennen voittonsa viimeisestä kuudesta pelistä, ja harppasi jo kakkossijalle. Voitto oli erityisen tärkeä, kun se tuli suorasta kilpailijasta VPS:stä. Edellä on enää RoPS, joten Ykkösen kaikki kolme Palloseuraa ovat löytäneet paikkansa kolmen kärjestä.

Vaasassa pelatussa ottelussa pisteet matkasivat Turkuun maalein 2-1. TPS:n avausmaali oli erittäin komea, kun laitapuolustaja Juri Kinnunen ampui kierteisen vapaapotkun todella näyttävästi ja tarkasti vaasalaisten maalin ylänurkkaan muurin kiertäen.

Maali oli Kinnuselle kauden toinen. Molemmat maalit ovat syntyneet komeista vapaapotkusta. Kesäkuussa hän yllätti laukauksellaan EIF:n ja tykitti pallon verkkoon liki 30 metristä. Maalin voi katsoa tämän linkin takaa.

Keskiviikon maalin näkee allaolevasta twiitistä. Kuten näistä kahdesta osumasta huomaa, tarjoilee Kinnunen tällä kaudella Ykkösen ystäville lähestulkoon maailmanluokan vapaapotkuosaamista.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Oops he did it again: Juri Kinnunen painaa jälleen upean vapaapotkumaalin! 🎯

@JKkinnunen @FCTPS #Ykkönen

Kinnusen komea maali ei vielä voitton asti riittänyt, sillä Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen tasoitti pelin 25. minuutilla. Turkulaisten voittomaalin teki toisen puoliajan neljännellä minuutilla Joakim Latonen. VPS:n kiri tylsyi 73. minuutilla, kun Alieu Ceesay ajettiin toisen varoituksen myötä ulos.

Historia toisti itseään, sillä Ceesay lensi kahdella keltaisella ulos myös joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Myös tuossa, 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa Latonen viimeisteli TPS:lle maalin.

RoPS johtaa sarjaa 19 kierroksen jälkeen nyt neljällä pisteellä ennen TPS:ää, josta VPS ja Jaro ovat pisteen perässä. Sarjanoususta kamppailevat siis tällä hetkellä ahnaimmin hyvin perinteiset veikkausliigaseurat. Ylemmän loppusarjan paikoissa ovat juuri nyt kiinni myös EIF ja Gnistan, mutta tilanne keskikastissa on tasainen. Seitsemäntenä olevalla PK-35:llä ja sarjajumbo Gnistanilla on muita yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
Palloseurat miehittää sarjakärkeä, kuten kauden alla uumoiltiin. #Ykkönen