Naisten Mestarien liigassa kausi 2021-2022 on historiallinen. Kilpailussa pelataan ensimmäistä kertaa lohkovaihe. Kaksivaiheinen, kolme kierrosta sisältänyt karsinta pelattiin loppuun viime viikolla, ja tuolloin selvisivät kilpailun ensimmäiseen lohkovaiheeseen päässeet 16 joukkuetta.

Osallistuvia seuroja on 11 eri maasta. Eniten joukkueita mukaan sai Saksa, jota edustaa kolmikko Bayern München, Wolfsburg ja Hoffenheim.

Suomalaispelaajia mukana on yksi, Helmarien kokenut laitapuolustaja Tuija Hyyrynen, joka aloitti Juventuksessa jo viidennen sarjakautensa. 33-vuotiaalla Hyyrysellä on Mestarien liigan varsinaisesta (pudotuspeli)vaiheestakin jo 14 ottelua kokemusta.

Lohkovaiheen arvonta suoritettiin maanantaina. Hyyrysen Juventukselle tuli kova lohko, sillä se pelaa samassa lohkossa yhdessä Chelsean, Wolfsburgin ja Servetten kanssa. Chelsea eteni viime kaudella finaaliin, jossa se taipui Barcelonalle. Juventus aloittaa taipaleensa Sveitsissä Servetten vieraana 6. lokakuuta. Juventus janoaa varmasti menestystä, sillä tämän kauden finaali pelataan sen kotistadionilla Torinossa.

Puolustava mestari Barcelona kohtaa alkulohkossaan Arsenalin, Hoffenheimin ja Køgen tilalle. Mestarien liigan historian ylivoimaisesti menestynein seura Lyon (7 mestaruutta) kohtaa puolestaan Bayern Münchenin, ruotsalaisen Häckenin ja Benfican. Neljännessä lohkossa pelaavat PSG, Real Madrid, islantilainen Breidablik ja ukrainalainen WFC Kharkiv.

Mullistavaa tämän kauden Mestarien liigassa ei ole ainoastaan lohkovaihe, vaan myös täysin uudenlainen, ennennäkemättömän laaja ja helppo näkyvyys yleisölle. UEFA, DAZN ja YouTube ovat nimittäin sopineet, että kaikki Naisten Mestarien liigan ottelut näytetään ensi kertaa ilmaiseksi yleisölle ympäri maailman.

– Tämä uraauurtava liike heijastaa DAZN, YouTuben ja UEFA:n syvään juurtunutta uskoa pysäyttämätömään väreilyefektiin, jolla yhä useampien silmien avulla naisten kilpailu nostetaan uusiin korkeuksiin – joihin se kuuluukin – ja tekee samalla useampia uskomattomia urheilijoita tutuiksi inspiroiden samalla seuraavan sukupolven pelaajia, YouTube-kanavan esittelytekstissä todetaan.

Kaikki ottelut ovat siis nähtävissä tällä YouTube-kanavalla. Mainostekstistä huolimatta täysin globaali palvelu ei ole, sillä Lähi-Idässä, Pohjois-Afrikassa ja Kiinassa pelit eivät Guardianin mukaan näy. Pelit käynnistyvät 5.-6. lokakuuta.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
🏆 𝙐𝙒𝘾𝙇 𝙭 𝘿𝘼𝙕𝙉 📺

Free for the world to see.

Subscribe ➡️ bit.ly/3AbpiB2

#UWCL | @dazngroup | @YouTube