Suomen nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut Jaakko Oksanen lainattiin siirtotakarajalla valioliigaseura Brentfordista skotlantilaiseen Greenock Mortoniin. 20-vuotiaan Oksasen lainapesti kattaa syyskauden ja on voimassa tammikuun alkuun.

Tuusulalaislähtöinen Oksanen on HJK:n kasvatti, joka siirtyi Brentfordin organisaatioon tammikuussa 2018. Brentfordissa Oksanen on pelannut enimmäkseen juniorijoukkueissa, mutta Englannin Mestaruussarjassakin peliminuutteja on kertynyt yhdessä ottelussa pelattujen 11 minuutin verran.

Viime kaudeksi Brentford lainasi Oksasen Ykkösliigan Wimbledoniin, jossa hän saikin pelata 27 ottelua. Nyt hän hakee siis peliminuutteja Skotlannista, ja nimenomaan maan toiselta sarjatasolta.

Samassa sarjasssa pelaa myös Hamiltonia edustava Miko Virtanen. Skotlannin Valioliigassa pelaa puolestaan suomalaisista varmuudella Glen Kamara (Rangers) ja Juhani Ojala (Motherwell), sekä toivottavasti pian myös Ilmari Niskanen (Dundee United) ja Eetu Vertainen (St. Johnstone). Niskanen ja Vertainen odottavat yhä työ- ja oleskelulupansa myöntämistä.

Keskikentän keskustassa pelaava Jaakko Oksanen oli Suomen parhaimmistoa kesällä 2018 Suomessa pelatuissa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Hän kuului myös Pikkuhuuhkajien luottopelaajiin alle 21-vuotiaiden edellisessä EM-karsintaprojektissa. Ikänsä puolesta Oksanen voi edelleen pelata Pikkuhuuhkajissa, mutta syyskuun EM-karsintajoukkueessa hän ei ole mukana.

Greenock Morton

@Morton_FC
🖊️ | We are delighted to report that midfielder Jaakko Oksanen has tonight joined the club on loan until from @BrentfordFC, subject to international clearance: gmfc.net/jaakko-oksanen…