Kuusinkertainen Ballon d’Or-voittaja Lionel Messi on pelannut nyt kaksi ottelua uuden joukkueensa PSG:n paidassa. Peliminuutteja on kertynyt yhteensä 114, mutta toistaiseksi ainoa Messin tilastomerkintä on keskiviikkoisesssa Mestarien liigan ottelussa tullut varoitus.

Messin ensiesiintyminen Mestarien liigassa tuotti ison pettymyksen sekä hänen itsensä että koko joukkueen osalta. Lähes kaikki varmasti odottivat PSG:n tähtisikermän hakevan Bruggesta vierasvoiton, mutta kotijoukkue Club Brugge oli ottelussa jopa parempi. Pisteet tasattiin lopulta 1-1, Ander Herreran vastattua PSG:n maalista.

Pariisissa on oletettavasti toivottu juuri Messin olevan se ratkaiseva tekijä, joka toisi PSG:lle sen vuosikausia ahnaasti tavoitteleman Mestarien liigan voiton. Englantilaiselle BT Sportille Brugge-PSG -ottelua kommentoinut brittilegenda Michael Owen suhtautui kuitenkin skeptisesti hankinnan onnistumiseen ja koko ”MNM”-trion (Messi, Neymar ja Kylian Mbappé) yhteispeliin. Owenin mielestä Messin hankinta on saattanut jopa heikentää PSG:n pelaamista.

– Niin paljon kuin kuolaammekin heitä, tuota PSG:n joukkuetta noine hyökkääjineen, he kaikki ovat ilmiömäisiä pelaajia itsenään. He kolme yhdessä tekevät mielestäni joukkueesta kuitenkin heikomman, Owen latasi.

– En oikein ymmärrä, miksi PSG:tä pidetään yhtenä suosikeista voittamaan Mestarien liigan. Minusta englantilaiset joukkueet ovat paljon, paljon vahvempia.

Owenin keskustelukumppani ja pitkäaikainen pelikaveri Rio Ferdinand ei ollut aivan samaa mieltä.

– Enpä tiedä. Jos asiat sujuvat kolmikon takana ja Marco Verrattin, Idrissa Gueyen ja Gini Wijnaldumin peli kulkee, kentällä on jalkoja ja pelaajia, jotka voivat toimittaa palloja läpi kentän mahtaville hyökkääjille. Kyllä, heillä voi olla joskus vaikeuksia palata takaisin alaspäin, mutta olen nähnyt Neymarin tekevän niin. Mbappékin on tarpeeksi nuori pystyväkseen siihen. Hänen on pakko.

Mauricio Pochettinon tehtävä on vaatia sitä näiltä pelaajilta. Se erottaa hyvät valmentajat mahtavista. Se, että saa pelaajat, joiden ei odoteta tekevän töitä, tekemään töitä, Ferdinand korosti.

Owenin mielestä Messi ei kuitenkaan ole PSG:n tärkein tämän kesän hankinta.

– Minusta Gianluigi Donnarumman ja Sergio Ramosin kaltaiset hankinnat parantavat heidän mahdollisuuksiaan Mestarien liigan voittamiseen enemmän kuin Messin.

Ferdinandin mielestä avainasemassa on nyt se, kuinka PSG:n supertähdet tekevät töitä pallottomina. ”Kävelyä” on nähty liian usein.

[readmore from=PSG]

– Messin saavuttua Mbappé varmaan ajattelee, että hänen täytyy näyttää Messille, mitä hän osaa. Kun Neymar pelasi Barcelonassa yhdessä Messin kanssa, hän juoksi mahtavasti ilman palloa.

– Jos sellainen palaa takaisin heidän peleihinsä, kaikille tulee vaikeuksia PSG:n kanssa. Se on iso jos, Ferdinand jatkoi.

Lähde: Daily Mail