Hyvin värikkään keskiviikon Mestarien liiga -illan runsasmaalisin ottelu pelattiin Manchesterissa Etihad Stadiumilla. Kotijoukkue Manchester City kukisti RB Leipzigin maalein 6-3, mutta ainoa hattutempun tekijä löytyi vierasjoukkueen riveistä.

23-vuotias ranskalainen Christopher Nkunku kavensi tilanteiksi 1-2, 2-3 ja 3-4, mutta Cityn laajan rintaman hyökkäysvoima oli Leizigille liikaa. Hattutemppu oli joka tapauksessa RB Leipzigin Mestarien liiga -historian ensimmäinen.

Nkunkusta tuli lisäksi vasta kolmas pelaaja Lionel Messin ja Jamie Vardyn jälkeen, joka on tehnyt kolme maalia yhdessä ottelussa Pep Guardiolan Manchester Cityä vastaan.

Squawka

@Squawka
Only four players have scored a Champions League hat-trick and finished on the losing side:

◉ Ronaldo (2003 vs Man Utd)
◉ Gareth Bale (2010 vs Inter)
◉ İrfan Kahveci (2020 vs RB Leipzig)
◉ Christopher Nkunku (2021 vs Man City)

Seriously unlucky. #UCL

William Hill

@WilliamHill
Only three players have scored a hat-trick against Pep Guardiola's Man City:

🎩 Lionel Messi
🎩 Jamie Vardy x2
🎩 Christopher Nkunku 🆕

Welcome to the club.

Vaikka Manchester City johtikin peliä miltei alusta asti, teki kuusi maalia ja voitti ottelun lopulta selvin numeroin, tallentui kameroille, kuinka Pep Guardiola raivosi kesken ottelun Jack Grealishille ja Riyad Mahrezille. Grealish ja Mahrez olivat kaksi Cityn viidestä maalintekijästä, yhden maalin oltua Leipzigin oma maali.

Pelin jälkeisissä haastatteluissa selvisi, että syy tiukkaan palautteeseen oli Guardiolan vaatimuksissa puolustuspelaamisen suhteen. Numeroa asiasta ei tehty.

– Kyse oli vain puolustustyöskentelystä. En puhu siitä sen syvemmin, koska hän (Guardiola) saattaa haluta käyttää samaa taktiikkaa viikonloppuna, yhden maalin Mestarien liiga -debyytissään tehnyt ja yhden syöttänyt Grealish kommentoi BT Sportille.

– Sellainen valmentaja hän on. Hän haluaa aina enemmän sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Aion kuunnella häntä kaiken sen jälkeen, mitä hän on lajille tehnyt. Hän jakaa tietenkin hyödyllistä tietoa.

Guardiola itsekin sai vastata siihen, mistä huudossa hänen mielestään oli kyse.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Puhuimme tauolla siitä, miten meidän täytyy pelata, eivätkä he tehneet niin. Riitoja sattuu.

– Leipzig on todella hyvä. He laittavat pelinrakentelussa neljä pelaajaa houkuttelemaan sinut keskikentän pohjapelaajien taakse, jossa ei ole paljoa pelaajia. Sitten, jos pallo menee yli, he lähtevät todella nopeasti hyökkäykseen. Sitä ei ole helppoa hallita. Yhdellä tai kahdella syötöllä voi saada tilanteenvaihdossa tilaisuuden hyökkäykseen, Guardiola selvitti.

Lähde: TalkSPORT