Muun muassa Arsène Wenger ja Javier Mascherano ovat puhuneet viime aikoina julkisuudessa siitä, miten MM-lopputurnaus pitäisi tulevaisuudessa järjestää kahden vuoden välein.

MM-kisat pelataan neljän vuoden välein. Brasilialaislegenda Ronaldo osallistui torstaina lehdistötilaisuuteen, jossa hän, Wenger, Peter Schmeichel ja Tim Cahill esittivät FIFA:lle ehdotuksen MM-lopputurnauksen aikataulumuutoksesta.

Upealla pelaajaurallaan maailmanmestaruuden voittaneen Ronaldon mielestä olisi jo korkea aika muuttaa MM-lopputurnauksen sykliä neljästä kahteen vuoteen.

– Siitä olisi huomattavasti hyötyä. Olisi loistavaa, jos maailman tärkein kilpailu pelattaisiin kahden vuoden välein. Eilen illastin ystävieni kanssa ja puhuimme siitä, miten upea kokemus Venäjän MM-lopputurnaus oli kokonaisuudessaan. Kaipaamme sitä, koska koko maailma seurasi sitä, Ronaldo totesi.

Argentiinalaislegenda näytti vihreää valoa hurjalle uudistukselle: ”Olen täysin vakuuttunut siitä”

– Pelaajille ja kannattajille se on upea turnaus. Olen hyvin optimistinen näiden muutoksien suhteen, enkä epäile ollenkaan, etteikö MM-lopputurnaus olisi edelleen maailman seuratuin urheilutapahtuma, vaikka se pelattaisiin kahden vuoden välein. Nykyinen MM-lopputurnausaikataulu tehtiin melkein sata vuotta sitten ja maailma on muuttunut valtavasti sen aikana. Nykyinen ottelukalenteri on haastava pelaajille, jotka pelaavat eri maanosissa kaukana kotimaistaan.

Ronaldo pitää neljän vuoden taukoa liian pitkänä.

– Neljä vuotta on liian pitkä aika. Useilla eri mailla olisi mahdollisuus pelata MM-lopputurnauksessa, jos se järjestettäisiin kahden vuoden välein.

Lähde: Sport