Samuel Eto’on poika käynnistelee ammattilaisuraansa – teki sopimuksen pääsarjatason seuraan

© Kuva: Getty Images

Kolme kertaa Mestarien liigan voittanut ja neljästi Afrikan vuoden pelaajaksi valittu Samuel Eto’o on yksi kotimantereensa eittämättä kautta aikain parhaista pelaajista. Kamerunilainen ehti mättää vinon pinon maaleja muun muassa La Ligassa, Serie A:ssa ja Valioliigassa.

Kaikkein parhaiten Eto’o muistetaan Barcelonasta, jossa hän pelasi vuosina 2004-2009. Eto’o paukutteli Barcelonalle 130 maalia 199 ottelussa, voitti kaudella 2005-2006 La Ligan maalikuninkuuden sekä kolmesti La Ligan ja kahdesti Mestarien liigan.

Kamerunin maajoukkueessa Eto’o teki 56 maalia 118 ottelussa. Hän on paitsi Kamerunin maajoukkueen, niin myös African Cup of Nationsin ja Mallorcan kautta aikain paras maalintekijä.

Samuel Eto’o lopetti pelaajauransa syyskuussa 2019. Hänen viimeiseksi joukkueekseen jäi Qatar SC.

40-vuotiaalla Eto’olla on neljä lasta, ja nyt on hänen ainoan poikansa astua parrasvaloihin jalkapallokentillä. 19-vuotias Etienne Eto’o on solminut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa portugalilaisen Vitória de Guimarâesin kanssa. Etienne pelaa isänsä tavoin keskushyökkääjänä, ja aloittaa uransa Vitorian reservijoukkueessa. Aiemmin Etienne Eto’o on pelannut Mallorcan, Real Oviedon ja Atlético Balearesin juniorijoukkueissa.

Mallorcalla syntynyt Etienne Eto’o on pelannut myös kaksi ottelua Kamerunin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, ja on tehnyt näissä peleissä kaksi maalia.