Suomen miesten A-maajoukkue pelasi keskiviikkona 0-0-tasapelin Walesia vastaan harjoitusottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Wales otti aluksi pelin hienoiseen hallintaan, mutta suurta uhkaa se ei Suomen maalilla aiheuttanut. Huuhkajien kaksi ensimmäistä laukausta lähtivät Fredrik Jensenin jalasta, mutta hänen vetonsa pysähtyi kummallakin kerralla puolustajan kinttuihin.

Peliä oli takana 23 minuuttia, kun Walesille vihellettiin pilkku. Brennan Johnson eteni oikealta laidalta rangaistusalueelle ja Nicholas Hämäläinen liukui häneltä jalat alta sääntöjen vastaisesti. Pilkkuvastuun otti Harry Wilson, joka laukaisi kohti vasenta alakulmaa, mutta debyyttiotteluaan Suomen maalilla pelannut Carljohan Eriksson torjui walesilaisen yrityksen.

Artikkeli jatkuu videon alla. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Kas näin ponkaistaan sisään maajoukkueeseen! #Huuhkajat

Tauolle mentäessä kummallekin joukkueelle oli kirjattu kolme maalintekoyritystä.

Huuhkajat teki tauolla yhden vaihdon: vasempana laitahyökkääjänä pelannut Jasin Assehnoun teki tilaa keskikenttäpelaaja Urho Nissilälle, joka pääsi debytoimaan. Erikssonin ja Nissilän lisäksi ensimmäisen A-maaottelunsa pelasi myös oikeana laitahyökkääjänä aloittanut Santeri Hostikka.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin 55. minuutilla, kun Glen Kamaran oli rikottava pallonmenetyksen jälkeen Walesin pelaajaa. Seuranneesta vapaapotkusta Eriksson kirjautti itselleen jälleen yhden torjunnan.

Toisella puoliskolla lähempänä maalintekoa oli Wales. Vieraiden kenties paras paikka tuli 81. minuutilla, kun Rubin Colwill sai kurotettua jalkansa keskitykseen noin viiden metrin päässä Suomen verkosta, mutta osuma palloon oli huono, ja peliväline meni maalin ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin Suomi heilutti verkkoa toisessa päädyssä, kun Pyry Soiri ujutti pallon ohi maalivahti Wayne Hennesseyn. Paitsioliputus pelasti kuitenkin Walesin takaiskulta.

Huuhkajien maaottelut jatkuvat MM-karsintojen merkeissä. Ensi lauantaina Helsinkiin saapuu vieraaksi Kazakstan, ja ensi viikon tiistaina Suomi pelaa Ranskan vieraana Lyonissa.