Veikkausliigahistoriaako? Hattutemppu valmistui yhdeksässä minuutissa

© Kuva: Juha Tamminen

Jos on kaivannut maalijuhlia, niin tänään on ollut hyvä päivä olla Maarianhaminassa ja Wiklöf Holding Arenalla. Runkosarjan päätöskierroksen ottelussa IFK Mariehamn-KTP on nimittäin nähty peräti viisi maalia vain reilussa vartittunnissa ottelun alusta lukien.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kärkimies Vahid Hambon näytöksellä. 26-vuotias Hambo oli tehnyt ennen sunnuntaita tällä kaudella vain yhden veikkausliigamaalin, mutta nyt hän osui tolppien väliin toisella, viidennellä ja yhdeksännellä minuutilla. Osumista viimeinen syntyi rangaistuspotkusta, mutta hattutemppu oli siis valmiina jo alle yhdeksässä minuutissa.

Odottelemme yhä paikalle tilastonikkareita, mutta lienee mahdollista, että hattutemppu on koko Veikkausliigan historian nopein ottelun alusta lähtien.

Nopeimmat kolme maalia missä tahansa vaiheessa peliä teki ikimuistoisesti 17-vuotias Joel Pohjanpalo huhtikuussa 2012. Pohjanpalo tarvitsi vain kaksi minuuttia ja 42 sekuntia kolmeen maaliin IFK Mariehamnin verkkoon.

Tiedä sitten, suorenivatko kotijoukkueen pelaajien selät nopean kolmen maalin johdon myötä, mutta sarjajumbo KTP nousi lähes yhtä nopeasti vain maain päähän. 14. minuutilla Aleksi Tarvonen teki kotkalaisten ensimmäisen, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Antti Mäkijärvi jo toisen maalin. Näin reilussa varttitunnissa oli nähty jo viisi maalia. Ottelu on puolen tunnin kohdalla IFK Mariehamnin 3-2-johtonumeroissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.