Jos on kaivannut maalijuhlia, niin tänään on ollut hyvä päivä olla Maarianhaminassa ja Wiklöf Holding Arenalla. Runkosarjan päätöskierroksen ottelussa IFK Mariehamn-KTP on nimittäin nähty peräti viisi maalia vain reilussa vartittunnissa ottelun alusta lukien.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kärkimies Vahid Hambon näytöksellä. 26-vuotias Hambo oli tehnyt ennen sunnuntaita tällä kaudella vain yhden veikkausliigamaalin, mutta nyt hän osui tolppien väliin toisella, viidennellä ja yhdeksännellä minuutilla. Osumista viimeinen syntyi rangaistuspotkusta, mutta hattutemppu oli siis valmiina jo alle yhdeksässä minuutissa.

Odottelemme yhä paikalle tilastonikkareita, mutta lienee mahdollista, että hattutemppu on koko Veikkausliigan historian nopein ottelun alusta lähtien.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! ⚽⚽⚽

@IFKMariehamn:n Vahid Hambo painaa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana hattutempun KTP:n verkkoon! 🎩

#veikkausliiga #IFKMKTP

Nopeimmat kolme maalia missä tahansa vaiheessa peliä teki ikimuistoisesti 17-vuotias Joel Pohjanpalo huhtikuussa 2012. Pohjanpalo tarvitsi vain kaksi minuuttia ja 42 sekuntia kolmeen maaliin IFK Mariehamnin verkkoon.

3-0 efter 9 minuter spelade💚

Tiedä sitten, suorenivatko kotijoukkueen pelaajien selät nopean kolmen maalin johdon myötä, mutta sarjajumbo KTP nousi lähes yhtä nopeasti vain maain päähän. 14. minuutilla Aleksi Tarvonen teki kotkalaisten ensimmäisen, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Antti Mäkijärvi jo toisen maalin. Näin reilussa varttitunnissa oli nähty jo viisi maalia. Ottelu on puolen tunnin kohdalla IFK Mariehamnin 3-2-johtonumeroissa.

MITÄ MAARIANHAMINASSA TAPAHTUU?! ⁣

KTP on noussut jo maalin päähän. Ensiksi onnistuu Aleksi Tarvonen ja heti perään Antti Mäkijärvi 🤯

3–2 vartin jälkeen.

Victor Sundqvist

@SundqvistVictor
Sjukaste matchinledningen jag varit med om på WHA hittills. IFK upp i 3-0-ledning på nio minuter, efter hattrick av Vahid Hambo. Fem minuter senare 3–2, efter två snabba mål av jumbon KTP. Vad är det som händer???