Kroatialaishyökkääjä Mario Mandžukić, 35, ilmoitti perjantaina Instagram-tilillään päättävänsä pelaajauransa.

Mandžukić edusti urallaan useita huippuseuroja, kuten Bayern Müncheniä, Atlético Madridia, Juventusta sekä AC Milania. Hän voitti liigamestaruuden neljä kertaa Italiassa sekä kaksi kertaa Saksassa. Bayern Münchenissä vietettyjen vuosien aikana hän voitti myös Mestarien liigan (2012-13) sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden (2014).

Kroatian A-maajoukkueessa Mandžukić esiintyi 89 kertaa ja teki 33 maalia. Vuosina 2012 sekä 2013 hänet valittiin Kroatian vuoden jalkapalloilijaksi.

Kenties uransa komeimman maalin Mandžukić teki vuoden 2017 Mestarien liigan finaalissa, kun hän taituroi saksipotkulla pallon vastustamattomasti ohi Real Madridin maalia vartioineen Keylor Navasin. Maali oli kuitenkin laiha lohtu sekä Mandžukićille että Juventukselle, sillä Real voitti finaalin maalein 4-1.