AC Oulu on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Ricardo Duarten kauden 2023 loppuun ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi option kaudesta 2014.

Portugalilaisluotsi siirtyy Ouluun Ykkösessä pelaavasta IF Gnistanista, jossa hän aloitti kesällä 2020. Duarte, 41, korvaa ACO:n päävalmentajana Jyrki Aholan, joka vetäytyi tehtävästä syyskuun lopussa. Jo aiemmin oli tiedossa, että Ahola olisi jättänyt Oulun tämän kauden jälkeen.

Duarten oli määrä aloittaa AC Oulun päävalmentajana vasta marraskuussa, mutta siirtoa päätettiin aikaistaa. AC Oulu kiittää Gnistania tiedotteessaan ”hyvästä yhteistyöstä siirron aikaistumisessa”.

Duarte tunnetaan jalkapallotohtorina, ja hän on myös työskennellyt Lissabonin yliopistossa apulaisprofessorina jalkapallon koulutusohjelmassa. Ennen IF Gnistanin päävalmentajuutta hän työskenteli Suomen Palloliitossa koulutuspäällikkönä. Hänellä on lisäksi kokemusta apuvalmentajana Vaasan Palloseuran riveissä, portugalilaisen Vitoria FC:n joukkeessa ja myös Marokon alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Portugalilaisvalmentaja pääsee Oulussa heti ison haasteen pariin, sillä täksi kaudeksi pääsarjatasolle noussut ACO taistelee paikastaan Veikkausliigassa. Oulu on parhaillaan sarjassa karsijan paikalla, viisi pistettä perässä IFK Mariehamnia, kun neljä kierrosta on pelaamatta.

– Joukkueessa on hurjasti taistelutahtoa jäljellä ja Ricardon tulon myötä saadaan loppuun vielä yksi vaihde toimintaan lisää, kommentoi AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen seuran sivuilla.

– Ricardo on analyyttinen, pystyy siirtämään vankkaa teoriapohjaansa hyvin käytäntöön ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot. Hän on portugalilaisen futiskulttuurin ja ympäristön muovaama piinkova ammattilainen, jolla on kokemusta Suomesta jo suhteellisen pitkältä ajalta.

AC Oulu

@ACOulu
AC Oulu on solminut kauden 2023 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen portugalilaisen valmentajan Ricardo Duarten kanssa. Sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2024.

Lue lisää:
ow.ly/vjPl50GmsDn

#ACOulu
#Oulu
#Laivastonsiniset
#Veikkausliiga
#PohjoistaVoimaa