Anna Signeulilta suorasanaista satikutia vastustajalle ja tuomarille: ”He tekivät samanlaisesta tilanteesta maalin”

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarien haaveet pääsystä vuoden 2023 MM-kisoihin kokivat kolauksen, kun Irlanti haki Helsingin Olympiastadionilta tiistaina täydet kolme pistettä 2-1-voittonsa turvin. MM-karsintalohko ei toki ole vielä edes puolessavälissä, mutta Irlantia on pidetty Suomen päävastustajana, ja kotipelistä olisi ollut tärkeää saada hyvä tulos.

Suomen valmentaja Anna Signeul harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sekä vastustajajoukkueen toimintaa että tuomarin ratkaisuja. Signeulin mielestä neljän minuutin lisäaika oli aivan liian lyhyt toisen puoliajan useisiin katkoihin suhteutettuna. Yleensä rauhallisen ruotsalaisen kritiikki oli harvinaisenkin suoraa, sillä pelin rikkonaisuus oli Helmareille myrkkyä.

– He (Irlanti) näyttelivät paljon. He makasivat maassa tuskissaan ja juoksivat hetkeä myöhemmin kuin mitään ei olisi tapahtunut, Signeul moitti.

– Sellaista jalkapallo kuitenkin on… Paljon loukkaantumisia, mutta lisäaikaa ei tullut paljoa. He häiritsivät keskittymistämme ja vetivät temmon alas. Ei ole helppoa pitää korkeaa tempoa yllä koko pelin ajan.

Signeulin mielestä Suomelle olisi kuulunut myös vapaapotku aivan rangaistusalueen rajoilta, suunnilleen samoilta sijoilta, joilta Irlanti avausmaalinsa teki. Hän viittaa mitä ilmeisimmin 78. minuutilla nähtyyn tilanteeseen, jossa Ria Öling laukoi ja pallo muutti vetoa blokanneesta irlantilaisesta suuntaa. Suomen pelaajat viittoilivat tilanteessa käsivirheen merkiksi, mutta tuomari ei reagoinut.

– Minusta meidän olisi pitänyt saada vapaapotku heidän rangaistusalueensa rajoilta. Se tilanne näytti käsivirheeltä. He saivat samanlaisesta tilanteesta vapaapotkun ensimmäisellä puoliajalla, ja tekivät siitä maalin.

Signeul myönsi, että karsintaprojekti mutkistui tappion myötä, mutta oli monilta osin tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Karsinta ei ole ohi, mutta me teimme siitä huomattavasti vaikeampaa. Nyt näyttää siltä, että meidän täytyy voittaa Irlanti vieraissa, mutta voimme ottaa pisteitä myös Ruotsilta. Emme lähde alistuneina Ruotsiakaan vastaan seuraavalla kierroksella. Meillä on tilaisuus ottaa revanssi ja näyttää, että olemme hyvä joukkue. Minusta me olemme, Signeul jatkoi.

– Meillä oli valtavasti pallonhallintaa, muttamme päässeet eteenpäin. Pelasimme monia pitkiä palloja, ja Irlanti puolusti todella hyvin omaa rangaistusaluettaan.

– Loimme kuitenkin riittävästi maalipaikkoja voittaaksemme pelin. Irlannin kaksi maalia tulivat liian helposti. Minun mielestäni heillä oli kaksi hyvää maalipaikkaa, joista he tekivät kaksi maalia. Tiesimme kuitenkin, että Irlanti on hyvä erikoistilanteissa ja vapaapotkuissa.

Vaihtonsa valmentaja jätti varsin myöhäisiksi. Suomi teki pelissä vain kaksi vaihtoa, ja kumpikin kentälle tullut pelaaja pelasi vain alle kymmenen minuuttia.

– Minusta kentällä olleet pelaajat pärjäsivät varsin hyvin, valmentaja tyytyi vastaamaan median esittämään kysymykseen.

Maalinsa Helmarit teki hetkellisellä ylivoimalla, kun Irlannin kapteeni ja paras pelaaja Katie McCabe oli paikkailtavana kentän laidalla. Pallo tuotiin maalintekosektorille juuri McCaben laidalta. Suomen ja maalivahti Tinja-Riikka Korpelan harmillista virhettä Irlannin toisessa maalissa Signeul ei tarkemmin kommentoinut.

Koko lehdistötilaisuus on nähtävissä Palloliiton YouTube-tilillä.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️